Kraš grupa u prvom polugodištu ostvarila gotovo 30 posto veću dobit

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. srpanj 2024. u 12:08
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Kraš grupa, kako su naveli u priopćenju, nastavlja biti fokusirana na optimizaciju internih resursa i racionalizaciju svih elemenata rashoda.

Kraš grupa je u prvom polugodištu ostvarila 3,86 milijuna eura neto dobiti, što je za 0,84 milijuna eura ili 27,6 posto više nego u istom razdoblju lani, objavili su u ponedjeljak iz Kraša.

Ostvarena je EBITDA u visini od 9,61 milijuna eura i veća je za 1,56 milijuna eura ili 19,4 posto, dok EBITDA marža iznosi 11,6 posto i veća je za 0,7 postotnih poena u odnosu na prošlogodišnju ostvarenu EBITDA maržu.

Grupa je u prvom polugodištu ostvarila konsolidirane ukupne prihode od 89,67 milijuna eura, što je za 9,4 milijuna eura, odnosno 11,7 posto više nego u istom razdoblju lani.

Ukupni konsolidirani rashodi u prvih šest mjeseci ove godine dosegnuli su 84,98 milijuna eura i veći su od prošlogodišnjih za 11,1 posto.

Ostvareni volumen prodaje konditorskog asortimana, kako navode iz Kraša, iznosio je 18.042 tona što je za 679 tona, tj. 3,9 posto više od prodaje u istom razdoblju prošle godine.

“U proteklom je razdoblju Kraš grupa ostvarila porast prihoda, što smatramo uspjehom i potvrdom ispravnosti naše strategije. Međutim, bilježimo i povećanje rashoda potaknuto rekordno visokim cijenama kakaovca, naše osnovne sirovine, koji su dosegnule najviše razine u posljednjih 50 godina”, istaknula je predsjednica Uprave Kraša Marijana Knežević Tudić.

To je rezultiralo, kako je navela, i prilagodbom cijena njihovih proizvoda. “Iako smo zadovoljni postignutim rezultatima, pred nama je izazovan ostatak godine. Ipak, uspješni rezultati prvog polugodišta pružaju čvrst temelj za očuvanje stabilnosti u drugom dijelu godine“, izjavila je Marijana Knežević Tudić.

Kraš grupa, kako su naveli u priopćenju, nastavlja biti fokusirana na optimizaciju internih resursa i racionalizaciju svih elemenata rashoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close