Još nije poznato tko će zamijeniti Davora Filipovića u NO-u Ine

Autor: Marija Brnić , 10. svibanj 2022. u 11:06
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Na Skupštini dioničara predstavnicima države u NO-u produljit će se mandati.

Na Glavnoj skupštini dioničara Ine zakazanoj za 15. lipnja dioničari će glasati o mandatima trojice predstavnika države, objavila je hrvatska naftna kompanija na Zagrebačkoj burzi. Dvojici postojećih nadzornika, Damiru Mikuljanu i Branimiru Škurli mandati će biti produljeni na još šest mjeseci, no tko će zamijeniti Davora Filipovića, ostaje još nepoznanica.
U najavi ove točke na dnevnom redu ime novog kandidata koji će  na toj poziciji zamijeniti Filipovića, nakon što je nedavno postao ministar gospodarstva i održivog razvoja, nije navedeno, jer takav prijedlog najprije treba proći proceduru na Vladi. Filipović i Škurla u NO Ine imenovani su u prosincu prošle godine, zamijenivši dotadašnjeg šefa Fonda za obnovu od potresa Damira Vanđelića i šefa HGK Luku Burilovića, a kako se može zaključiti iz prijedloga u pozivu za Skupštinu, šestogodišnji mandat imat će i Filipovićev nasljednik u NO-u Ine.
No, Filipović će biti na predstojećoj Glavnoj skupštini i odlučivati o svom nasljedniku u NO-u, budući da ga je na zadnjoj sjednici Vlada imenovala novim članom Glavne skupštine Ine, umjesto bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.
Nadzorni odbor Ine inače ma devet članova, od kojih Vladi RH pripadaju tri mjesta, pet mjesta mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika. Hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora, a na toj poziciji do sada je bio Mikuljan.Na Skupštini će Inini dioničari odlučivati o financijskom izvješću za prošlu godinu, te među ostalim o isplati dividende u iznosu od ukupno 980 milijuna kuna, odnosno 98 kuna po dionici, a ona bi trebala biti isplaćena do 14. srpnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close