JANAF i ENI Trade & Biofuels S.p.A. sklopili Okvirni ugovor o skladištenju nafte

Autor: Poslovni.hr , 30. srpanj 2024. u 12:56
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

JANAF d.d. sklopio je s društvom ENI TRADE & BIOFUELS S.P.A. Okvirni ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj za razdoblje do 15.7.2027. godine.

„S velikim zadovoljstvom objavljujemo sklapanje novog ugovora s našim partnerom društvom ENI Trade & Biofuels S.p.A. Obnovljenim partnerstvom s kompanijom koja je dio ENI Grupe, potvrđujemo status jednog od ključnih aktera europskog energetskog sektora te pouzdanog partnera koji jamči energetsku sigurnost i stabilnost. S obzirom na to da JANAF svoje prihode iz skladištenja ostvaruje na međunarodnom mediteranskom spot tržištu, gdje se susreće s jakom konkurencijom iz Cipra, Italije, Španjolske, Francuske i zemalja afričkog mediteranskog bazena, posebno smo ponosni na ovaj obnovljeni poslovni odnos. Uvjereni smo kako ćemo, zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u naš naftovodno-skladišni sustav, nastaviti razvijati poslovanje kompanije te privlačiti nove kompanije-partnere“, istaknula je Uprava JANAF-a.

ENI Trade & Biofuels S.p.A je dio ENI Grupe te je odgovorna za međunarodnu trgovinu sirovom naftom, naftnim derivatima i biogorivom za ENI Grupu. ENI GRUPA je jedna od najvećih integriranih energetskih multinacionalnih kompanija u naftnom sektoru, najveća je naftna kompanija u Italiji, a druga najveća sa sjedištem u Europskoj uniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close