Ivana Kovačić, direktorica Manor Software: ‘Podizanje zadovoljstva zaposlenika bit će fokus i najvažniji element našeg rasta’

Autor: PD VL native tim , 04. rujan 2024. u 09:14
Ivana Kovačić, direktorica Manor Software

Strateško širenje Manor Softwarea i ambiciozni planovi Manor AG Basel poklopili su se s bogatim iskustvom Ivane Kovačić u upravljanju ljudskim potencijalima. Nakon uspješne karijere u financijskom i telekom sektoru, Ivana preuzima vođenje MS-a u ključnom trenutku velikog širenja tvrtke.

Manor Software, vodeća tvrtka kćer specijalizirana za e-trgovinu, poslovni softver i IT podršku, već više od 20 godina pruža IT usluge Manor AG Baselu, vodećem švicarskom lancu robnih kuća. Hrvatski tim MSZ-a razvija vrhunska višekanalna iskustva za zahtjevne švicarske kupce.

Iskustvo ključno za planove širenja poslovanja

Prepoznata kao pouzdan i kvalitetan poslodavac, tvrtka se priprema za ambiciozno širenje poslovanja, a na čelo je došla Ivana Kovačić. Razgovarali smo s novom direktoricom o smjeru u kojem će voditi Manor Software i njenoj viziji za budućnost tvrtke. Ivana Kovačić prvo se osvrnula na svoju bogatu karijeru.

„Imam bogato iskustvo rada u vođenju strateškog upravljanja ljudskim potencijalima i svih HR procesa  i to pretežito u financijskom i telco segmentu velikih hrvatskih i internacionalnih tvrtki. Obzirom na trenutak u kojem se nalazi hrvatsko, a i europsko tržište rada, ključno i strateško pitanje je svima nama upravo kadar. Upravo činjenica da Manor AG Basel prepoznaje taj trenutak i ulaze aktivnije u hrvatsko tržište rada mi je bio jedan od ključnih motivatora za prelazak.“

Prvi dojmovi nove čelne osobe Manor Softwarea uklapaju se u viziju za budućnost, pa je lako odgovoriti potencijalnim novim talentima na pitanje zašto odabrati Manor Software.

Iako sam tek došla, ono što se osjeća i vibrira je pozitivna energija među nama.

Manor Software izdvajaju stimulativna primanja, mogućnost rada na najmodernijim platformama, know how internacionalne firme, multikulturalna suradnja, mogućnost usavršavanja kao i orijentiranost na internog klijenta.

Isto tako, zaposlenici Manor Softwarea su naši najbolji ambasadori kroz preporuke za rad u našoj tvrtki prema prijateljima i obitelji.“

Novi iskorak za Manor Software

Prije nešto više od dvije godine počelo je aktivnije širenje poslovanja Manor Softwarea, a ti planovi sada su dodatno potencirani.

„MSZG je i nadalje u fazi širenja i zapošljavanja u RH, kao važan strateški dio Manor AG-a prepoznati smo kao tržište kvalitetnog i stručnog kadra te osim što dijelimo naš know how sa kolegicama i kolegama u Švicarskoj, ulažemo u daljnji razvoj i usavršavanje naših zaposlenika.“

Trenutačno je MS tehnološka tvrtka što je vidljivo i iz njenog naziva. Ivana Kovačić pojasnila je znače li ambiciozni planovi Manor AG i pomak izvan IT sektora te kakva je njena vizija tvrtke u narednom razdoblju.

„Planovi proširenja su nešto što je i strateška smjernica te me veseli da mogu biti dio ekspanzije i van IT domene, o kojoj ćemo uskoro detaljnije pričati.

Manor Software vidim kao modernu, brzu, fleksibilnu i perspektivnu tvrtku. Fokus će  biti na podizanju zadovoljstva zaposlenika koji će to nastavljati vraćati organizaciji i to će biti najvažniji element rasta.“

Internacionalni karakter tvrtke i istaknuta kolegijalna atmosfera

Osim najave širenja i ulaganja, nova se direktorica osvrnula na važan dio svake tvrtke koju čine vrijednosti i kultura unutar Manora.

„U Manor Softwareu osnovna vrijednost koja se provlači među zaposlenicima je izuzetno kolegijalna atmosfera. Zaposlenici su u tvrtki okruženi motiviranim kolegama gdje postoji i ugodna atmosfera, no uz apsolutno profesionalni pristup radnim zadacima, rokovima i poslu. Veliki je naglasak na balans rada i slobodnog vremena, a neki od benefita koji se nude uključuju hibridan način rada i motivirajuća iznadprosječna primanja.

Također, kontinuirano ulažemo u najnovije tehnologije, te naši zaposlenici imaju priliku raditi na pionirskim projektima u industriji.

Tvrtka ima internacionalni karakter i svi zaposlenici direktno surađuju sa međunarodnim timovima čime se stječu vrijedna iskustva i dobiva se uvid i razumijevanje za drugačiji način razmišljanja.

Ne manje važno, Manor vodi  društveno odgovorno poslovanje i potiče isto među svojim zaposlenicima.“

Manor ima dugu tradiciju i uhodani poslovni model. Kada govorimo o prilikama za IT stručnjake, korištenje novih tehnologija i procesa važne su karike za privlačenje novih talenata.

„Timovi u Manoru primjenjuju agilan način rada koji je postao standard u većini IT tvrtki i omogućuje brzo implementiranje novih usluga i proizvoda za tvrtku. Istovremeno se time otvaraju velike mogućnosti našim timovima za daljnji profesionalni razvoj. Manor za svoje rašireno poslovanje koristi najmodernije cloud tehnologije i cutting-edge aplikacije u logističkim, ERP i drugim sustavima.“

Sadržaj omogućio Manor Software

Komentirajte prvi

New Report

Close