Imovina Top Shopa i Dormea ide na bubanj. Najviše duguju Poreznoj i TV kućama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. lipanj 2024. u 13:54
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Studio Moderna – TV prodaja dio je poslovnog carstva jednog od najpoznatijih slovenskih poduzetnika Sandija Češka, koji se sa svojom tv-prodajom nije uspio oporaviti od pandemije, pa je najprije otvoren stečaj u matičnoj kompaniji u Sloveniji.

Stečajni upravitelj Studio Moderne – TV prodaje, tvrtke koja drži brendove Top shop, Dormeo i Delimano, oglasio je prodaju preostale informatičke opreme, uređaja i trgovačke robe vrijednosti oko 113.000 eura za što se ponude mogu dostaviti do 28. lipnja.

Imovina te tvrtke u stečaju prodavat će se kao cjelina neposrednom pogodbom nakon izvršenog prikupljanja pisanih ponuda i odabira najpovoljnijeg ponuđača. Prodaja se obavlja po načelu ”viđeno – kupljeno“, što isključuje sve naknadne prigovore kupca, ističe se u dopisu stečajnog upravitelja Josipa Dujmovića.

Odluka o prodaji pokretnina donesena je nakon u travnju održanog stečajnog ročišta za ispitivanje tražbina vjerovnika Studio Moderne – TV prodaje i dopunjene tablice tražbina vjerovnika u prvotnom iznosu oko 15,79 milijuna eura.

Prema novoj dopunjenoj tablici stečajnog upravitelja Josipa Dujmovića, prijavljeno je gotovo 300 tražbina vjerovnika, a najviše je radnika, njih gotovo 220, koji potražuju oko 780.000 eura. Najmanja njihova potraživanja za neisplaćene plaće iznose oko 300 eura, a prijavljena su i ona od 15.949 i 18.355 eura te najveća tražbina u toj kategoriji od čak 37.533 eura.

Dugovanja državi za porez i prirez na dohodak tvrtke su 159.286 eura, a u grupi ostalih vjerovnika koji potražuju oko 14, 8 milijuna eura posebno se izdvajaju tražbine povezanih poduzeća. Primjerice, Top Shop International sa sjedištem u Švicarskoj potražuje 12.31 milijun eura, a slovenska Studio Moderna, također u stečaju, nešto više od 680.000 eura.

Najveći hrvatski vjerovnici su Porezna uprava s tražbinom većom od 587.000 eura, a slijede RTL Hrvatska sa 489.807 i HRT s tražbinom nešto većom od 200.000 eura.

Studio Moderna – TV prodaja dio je poslovnog carstva jednog od najpoznatijih slovenskih poduzetnika Sandija Češka, koji se sa svojom tv-prodajom nije uspio oporaviti od pandemije, pa je najprije otvoren stečaj u matičnoj kompaniji u Sloveniji. Nakon toga, kako su hrvatski mediji izvijestili, bilo je zaustavljeno i naručivanje na web stranici tvrtke čime se približilo i kraju poslovanje poznatih brendova Top shop, Dormeo i Delimano.

Stečaj nad Studio Modernom – TV prodajom bio je otvoren lani u listopadu.

Komentirajte prvi

New Report

Close