Hrvatski hoteli i poljoprivreda i dalje zanimljivi Delti

Autor: Miroslav Kuskunović , 31. siječanj 2024. u 05:32

Na pitanje hrvatskih novinara, CEO direktor Delta Agrara Luka Popović izjavio je kako kompanija ima interes za ulaganje u hrvatsku poljoprivredu i čekaju svoju povoljnu priliku.

Srpska kompanija Delta Holding nije odustala od ulaganja u Hrvatsku, a i dalje su joj u fokusu poljoprivreda i turizam, točnije hotelijerstvo. Na godišnjoj konferenciji održanoj u obnovljenom Sava Centru, istaknuto je da je kompanija u 2023. ostvarila rekordne rezultate – prihodi od prodaje dosegli su 860 milijuna eura, 12% više nego u 2022., a govorilo se i o planovima za 2024. Na pitanje hrvatskih novinara, CEO direktor Delta Agrara Luka Popović izjavio je kako kompanija ima interes za ulaganje u hrvatsku poljoprivredu i čekaju svoju povoljnu priliku.

“Najava moguće prodaje poljoprivrednog biznisa Fortenova grupe – Belja, Vupika i PIK Vinkovci, čini nam se kao zanimljiva prilika, jer se radi o izuzetno dobrim kompanijama iz agro biznisa, ali još nemamo dovoljno informacija o mogućoj prodaji”, kazao je Popović naglasivši i da Delta Agrar ostvaruje dosta velik izvoz u Hrvatskoj, od sjemenske robe, preko proizvoda mesne industrije Yuhor, kao i voća točnije jabuka. Delta posluje s većinom trgovački lanaca u Hrvatskoj.

Sličnu izjavio dao je i generalni direktor Deltinog holetijerskog biznisa Andrej Sovrović koji je potvrdio da Delta i dalje traži priliku za ulaganje u turizam točnije, u hotele u Hrvatsku. “Čekamo dobru priliku, a ona se za sada nije pojavila, no vjerujemo da će se ostvariti u budućnosti”.

Komentirajte prvi

New Report

Close