HEP-ov konkurent posjetio mostarski Aluminij

Autor: Poslovni.hr , 10. srpanj 2013. u 12:38
Press foto

Visoko izaslanstvo slovenske GEN-I bilo je u radnom posjetu Upravi mostarskoga Aluminija.

Direktor Aluminija d.d. Mostar Ivo Bradvica, zajedno s izvršnim direktorom za tehničke poslove i razvitak Željkom Borasom i direktorom EISU-a (Energetika, Informatika i Sustavi upravljanja) Antom Rezićem, ugostio je danas, u Upravnoj zgradi Aluminija, članove visokoga izaslanstva slovenske tvrtke GEN-I, na čelu s njihovim članom Uprave Igorom Koprivnikarom, priopćeno je Aluminija.

Aluminij je, naime, na više adresa elektroprivrednih kuća iz okruženja, ali i trgovaca električnom energijom, prošloga tjedna zatražio dostavljanje ponude za nabavu struje u razdoblju od 1. kolovoza do 31. prosinca tekuće godine te, zasebno, za cjelokupne 2014. i 2015. godinu, a riječ je o iznosu od 100 MW na godinu koje je dosad kupovao od Hrvatske elektroprivrede. Ponude će biti pomno razmotrene i, direktor ističe, najpovoljnija za Aluminij bit će u konačnici odabrana, a zastupnici tvrtke GEN-I izrazili su želju osobno doći u Mostar i upoznat se s Aluminijem, što im je danas i omogućeno.

"Razmijenili smo niz podataka, otvorili nekoliko tema koje nas međusobno zanimaju i susret svakako ocjenjujem uspješnim. No, to ne će utjecati na činjenicu da ćemo se, u konačnici, opredijeliti za onu ponudu koja nam bude najpovoljnijom, nebitno od koga nam bude pristigla, što je jedino u duhu tržišnoga poslovanja", komentirao je direktor Bradvica.

Podsjećamo, nakon 1. srpnja odnosno pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, ugovor koji je Aluminij imao s HEP-om nije mogao ostati na snazi te su mjesecima rađene opsežne pripreme za rješenje pitanja osiguranja dostatnih količina struje za Aluminij, koji 125 MW godišnje kupuje od Elektroprivrede HZHB, a preostalih je 100 MW kupovao iz HEP-a.

Nakon razmatranja više pristiglih ponuda u lipnju, za jednomjesečno srpanjsko razdoblje, ona iz HEP-a ponovno je bila najpovoljnijom, čak i nižom od one koja je bila na snazi do 30. lipnja te je s Hrvatskom elektroprivredom produljen ugovor za kupnju struje za mjesec srpanj, tijekom kojeg je potrebno pronaći rješenje za daljnje razdoblje, stoji u priopćenju.

Onih 125 MW električne energije Aluminij će nastaviti, do isteka kalendarske godine, kupovati od EPHZHB, sukladno potpisanomu ugovoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close