Globalna promocija Nevere R. I Tourbillona: ‘Želite li dići prašinu…’

Autor: Mladen Miletić , 26. kolovoz 2024. u 13:12
Foto: PD

Bugatti Rimac na najprestižnom eventu automobilskih proizvođača u Kaliforniji predstavio nove modele.

Monterey Car Week, jedan od najprestižnijih i najutjecajnijih automobilskih događaja na svijetu i ove godine okupio je brojne ljubitelje automobila, kolekcionare i entuzijaste na kalifornijskoj obali, a kompanija Bugatti Rimac premijerno je prikazala još radikalniju verziju Nevere – model Nevera R. Usto je predstavila i revolucionarni Bugatti Tourbillon, kojim počinje nova era ovog brenda.

Više baterijske snage

Na događaju u Montereyu, “The Quail, A Motorsports Gathering”, Bugatti Rimac je premijerno u SAD-u predstavio najiščekivaniji luksuzni automobil godine, Bugatti Tourbillon.

“S bezvremenskim atmosferskim V16 motorom u kombinaciji s tri električna motora, potpuno mehaničkom vozačkom instrumentnom pločom izrađenom uz pomoć švicarskih urara, bez vidljivih digitalnih ekrana i bezvremenskim dizajnom vođenim aerodinamikom, Tourbillon je dizajniran da vječno privlači, baš kao i klasični Bugatti automobili izloženi na The Quailu – uključujući ikonski Type 57 i pionirski EB110”, ističu iz kompanije.

Na 74. Monterey Car Weeku, koji svake godine okuplja najvažnije automobilske proizvođače i entuzijaste, predstavljena je Nevera R, redizajnirana, radikalnija verzija revolucionarnog električnog hiperautomobila. Novi aerodinamični profil koji uključuje veliko stražnje fiksno krilo u kombinaciji s novim velikim difuzorom, povećava downforce način vožnje za 15%, a aerodinamičnu učinkovitost za 10%. Nova generacija Rimac Technology baterijskog sustava od 108 kWh koristi najsuvremeniju tehnologiju za pružanje više snage na učinkovitiji način. Osim toga, dostupnih 2107 konjskih snaga čini Neveru R bržom od Nevere, automobila s brojnim brzinskim rekordima: 300 km/h (186 mph) postiže za svega 8,66 sekundi.

U Monterey je stigao i glavni izvršni direktor Rimac Grupe i Bugatti Rimac kompanije…

“Ovaj događaj okuplja gotovo sve svjetske proizvođače automobila s njihovom najnovijom ponudom ili klasičnim modelima, najekskluzivnije automobile na svijetu, njihove vlasnike i buduće vlasnike te je kao takav pravo mjesto za svijetu pokazati novosti naša dva brenda: Bugatti i Rimac. Želite li podići prašinu na ovakvom skupu, morate doći s nečim posebnim. Stoga smo Rimac predstavili s jednim od najmoćnijih cestovnih automobila u povijesti: našom Neverom R. Slovo ‘R’ u njezinom imenu predstavlja neka od temeljnih načela filozofije brenda Rimac: Radical (radikalan), Rebellious (buntovan) i Relentless (neumoljiv). U svojstvu Bugatti brenda predstavili smo Tourbillon, premijerno prikazan ranije ovo ljeto, ali i Tourbillon Rolling Chassis, na koju smo izuzetno ponosni – kako izvana, taj automobil oduševljava i “ispod karoserije”. Također, Bugatti je sudjelovao s modelom Bolide za čiji je razvoj zadužen Bugatti Rimac, ali i brojnim klasičnim modelima”, izjavio je tom prilikom Mate Rimac.

Best of Show

Kompanija se također istaknula na događanju “Pebble Beach Concours d’Elegance”, gdje su se heritage modeli Bugattija natjecali za prestižne nagrade. Proces ocjenjivanja na Pebble Beachu jedan je od najopsežnijih na svijetu, s fokusom na povijest automobila, originalnost, točnost očuvanja ili restauracije te stil. Među najnevjerojatnijim automobilima na svijetu, Preservation Bugatti Type 59 Sports iz 1934., u vlasništvu kolekcionara iz Švicarske, osvojio je prestižnu nagradu Best of Show, dok je Nevera R zauzela mjesto među najrjeđim modernim automobilima na Concept Lawnu.

Komentirajte prvi

New Report

Close