Financijski stručnjak s globalnim iskustvom pojačao Infobip

Autor: Mladen Miletić , 20. kolovoz 2024. u 13:28
Foto: PD

Uz financijsko znanje radio je na akvizicijama, korporativnom razvoju.

Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma, imenovao je Yariva Dafnu na mjesto financijskog direktora (CFO). Kao iskusni rukovoditelj u području financija, poslovnog upravljanja i operacija s gotovo dvadeset godina iskustva u multinacionalnim, javno listanim kompanijama, uz financijsko ima i bogato iskustvo u korporativnom razvoju te spajanjima i preuzimanjima. Dafna će voditi Infobipov financijski tim i usredotočiti se na povećanje profitabilnosti dok kompanija nastavlja jačati svoju poziciju kao vodeća višekanalna komunikacijska platforma.

Yariv dolazi iz Evoke PLC (bivši 888 Holdings Ltd), jedne od vodećih svjetskih online gaming kompanija, gdje je bio financijski direktor grupacije. Kompanija je prilikom obavijesti o sporazumnom raskidu u ožujku prošle godine objavila istovremeno da će Dafna ostati na funkciji do kraja godine.

Priznanja na CPaaS tržištu

Tadašnji CEO kompanije Itai Pazner u zahvali je istaknuo važnu ulogu koju je Dafna imao u dovršenju transformacijskog procesa s William Hillom kao i uspješnom vođenju financiranja vanjskog duga u 888.

Prije 888 Holdingsa, Dafna je bio na dužnosti predsjednika i financijskog direktora Grupe Telit Communications PLC, pružatelja integriranih proizvoda i usluga za podršku i implementaciju Interneta stvari (IoT) na globalnoj razini.

Yariv se pridružuje Infobipu dok kompanija nastavlja stjecati priznanja na brzorastućem CPaaS tržištu. U lipnju ove godine analitička tvrtka Gartner drugu godinu zaredom proglasila je Infobip predvodnikom na CPaaS tržištu (komunikacijska platforma kao usluga) u sklopu izvješća Gartner Magic Quadrant™.

Prilika za daljnji rast

U izjavi povodom nove kadrovske akvizcije Silvio Kutić, izvršni direktor u Infobipu, istaknuo je:

“Dok Infobip nastavlja rasti i sazrijevati kao kompanija, drago nam je da uspijeva privući sve više rukovoditelja Yarivovog kalibra koji vjeruju u našu viziju i potencijal. Yarivovo lidersko iskustvo i sposobnost da unese čvrstinu i razumijevanje u multinacionalne organizacije znači da je na pravoj poziciji da podrži našu strategiju ambicioznog profitabilnog rasta”.

Novi financijski direktor u Infobipu istaknuo je da je Infobip “uzbudljiva kompanija značajnih razmjera, s impresivnom putanjom rasta i jedinstvenom kulturom”.

“Infobipova inovativna tehnologija mijenja način na koji organizacije komuniciraju sa svojim klijentima, a postoji velika prilika za daljnji rast jer poduzeća u svim sektorima nastavljaju usvajati CPaaS rješenja. Uzbuđen sam što ću se pridružiti Infobip timu”, poručio je Yariv Dafna.

Komentirajte prvi

New Report

Close