Dina Petrokemija: Ovoga tjedna konkretniji dogovori ulagača i vjerovnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2014. u 15:06
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Fabio Giacometti izjavio je da bi dogovor, kojim bi potraživanja HEP-a i Zagrebačke banke od Dine otkupio potencijalni ulagač Davon Trading & Finance Limited, trebao bi biti formaliziran ovoga tjedna.

Predsjednik Uprave Dina Petrokemije Fabio Giacometti izjavio je danas da bi dogovor, kojim bi potraživanja HEP-a i Zagrebačke banke od Dine otkupio potencijalni ulagač Davon Trading & Finance Limited, trebao bi biti formaliziran ovoga tjedna kada se očekuje i Devonovo pismo namjere prema Hypo banci, koja je najveći vjerovnik Dine.

Odgovarajući na upit Hine o tijeku pregovora s potencijalnim ulagačima, Giacometti je rekao da su s vjerovnicima HEP-om i Zagrebačkom bankom dogovoreni uvjeti koje pravnici trebaju formalizirati, a da će se nakon Devonova pisma namjere prema Hypo banci znati više o uvjetima i daljnjim dogovorima s potencijalnim ulagačem. Napomenuo je kako da za sada sve ide prema konačnom dogovoru.

Na upit o mogućem sadržaju pisma namjere, rekao je da o tome za sada ne može govoriti.

Giacometti je istaknuo da su sudionici pregovora o Dini, potencijali ulagači i neki vjerovnici, nezadovoljni što se u vezi s ulaganjima u Dina Petrokemiju u javnosti često spominje njen bivši vlasnik Robert Ježić, naglasivši da je Ježić, nakon pokretanja stečaja u Diokiju, izvan tih procesa, odnosno da nije kontaktirao ni doveo potencijalne ulagače u Dinu te da nije uključen u dogovore i pregovore s njima.

Kako se doznaje na riječkom Trgovačkom sudu, sljedeće ročište u predstečajnoj nagodbi za Dina Petrokemiju još nije zakazano.

Vjerovnici Diokija u stečaju, koji je stopostotni vlasnik Dine, su na stečajnom ročištu početkom ožujka prihvatili stečajni plan te ovlastili stečajnu upraviteljicu Mariju Vujčić Turkulin da nastavi pregovore s britanskim investitorom Davon Trading & Finance Limited, koji je iskazao interes za ulaganje u Dina Petrokemiju.

Stečajna upraviteljica ovlaštena je nastaviti pregovore s Davon Trading & Finance Limitedom, koji zastupa svoga glavnog dioničara, kazahstansku tvrtku "Kazakh Oil Trans World Group".

Devon, kako je tada rečeno, prihvaća uvjete predstečajne nagodbe Dina Petrokemije i namirenje vjerovnika kako je predviđeno tom nagodbom, a sa Zagrebačkom bankom i HEP-om je načelno dogovorio otkup potraživanja koje imaju od Dine.

Komentari (3)
Pogledajte sve

promjenili su sliku, bila je Kutina. al sad je opet kriva slika, jer je ovo dioki, a ne dina

Nisi u pravu to je Zagrebački dioki

Na slici je Petrokemija iz Kutine, a ne Dina Petrokemija.

New Report

Close