BMW povlači gotovo 300.000 automobila

Autor: Poslovni.hr , 26. srpanj 2024. u 07:22
Foto: Pixabay

Iz BMW-a kažu kako će vlasnike zahvaćenih automobila početi obavještavati 30. kolovoza.

BMW je najavio povlačenje više od 291.000 vozila u SAD-u zbog problema s dijelom automobila koji bi se mogao odvojiti nakon oštećenja u nesreći i tako povećati rizik od ozljede, stoji u podnesku regulatorima podnijetom u srijedu. Proizvođač je ranije već povukao stotine tisuća automobila zbog zračnih jastuka koji mogu eksplodirati.

Povlačenje se odnosi na neke automobile X3 sDrive30i, X3 M4oi i X3 proizvedene između 2018. i 2023. godine, kažu iz američkog Nacionalnog ureda za sigurnost prometa na autocestama (NHTSA), prenosi Index.

Vozilima je ugrađena šipka za teret na krovu koja bi mogla biti oštećena u teškoj nesreći, zbog čega bi se mogla odvojiti, kažu regulatori.

BMW je saznao za tešku nesreću u kojoj je sudjelovao jedan od zahvaćenih modela u kolovozu 2022. godine, kažu iz tvrtke, iako je vlasnik angažirao pravne savjetnike i detalji o nesreći nisu bili dostupni.

Njemački i sjevernoamerički uredi BMW-a dobili su obavijesti u listopadu i siječnju, omogućavajući im da analiziraju vozila u ožujku i travnju. Analiza je uključivala testove sudara i pregled proizvodnje.

Iz BMW-a kažu kako će vlasnike zahvaćenih automobila početi obavještavati 30. kolovoza, a autosaloni će ponuditi besplatnu zamjenu spornog dijela.

Komentirajte prvi

New Report

Close