Baloise prodaje društva u Hrvatskoj i Srbiji, kupac UNIQA Group

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2013. u 09:47
Thinkstock

Predstavnici tvrtki potpisali su kupoprodajni ugovor u iznosu od 75 milijuna eura.

Baloise Grupa prodaje svoja društva u Hrvatskoj i Srbiji austrijskoj grupaciji UNIQA Group, priopćeno je iz kompanije. Predstavnici tvrtki potpisali su kupoprodajni ugovor u iznosu od 75 milijuna eura.

Tvrtka Basler osiguranje Zagreb nudi veliki izbor osiguravateljskih rješenja za privatne i poslovne korisnike u Hrvatskoj. U Srbiji je Baloise zastupala tvrtka Basler osiguranja, koja je bila usredotočena na tržište privatnih korisnika. Obje su tvrtke u 2012. godini realizirale premijski priljev u iznosu od ukupno 68,4 milijuna CHF, napominje se u priopćenju.

UNIQA Group jedna je od vodećih osiguravateljskih grupacija čija su glavna  tržišta  Austrija i istočna Europa te ujedno vodeće osigurateljno društvo na austrijskom tržištu, ističe se u priopćenju

Kako se dalje navodi, Baloise Grupa će se ovim potezom dodatno fokusirati na svoja glavna tržišta dok će UNIQA ovim korakom osnažiti svoj položaj na hrvatskom i srpskom tržištu osiguranja.

Obje strane namjeravaju zaključiti transakciju tijekom 2014. godine. Zbog povlačenja s tržišta Baloise Grupa ovim ugovorom očekuje jednokratni gubitak od 30 milijuna CHF. Realizacija ugovora podliježe odobrenju nadležnih tijela.

Komentirajte prvi

New Report

Close