Adris grupa ostvarila neto dobit od 29 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. srpanj 2024. u 12:58
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Adris grupa je u prvom polugodištu ove godine ostvarila ukupan konsolidirani prihod u iznosu od 469 milijuna eura, što je za 11 posto više u usporedbi s prvim polugodištem lani. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 435 milijuna eura i za 11 posto je veći.

Adris grupa je u prvom polugodištu ostvarila 29 milijuna eura neto dobiti, što je rast od pet posto u odnosu na isto razdoblje lani, objavili su u utorak iz te tvrtke.

Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 73 milijuna eura i veća je za 10 posto.

Adris grupa je u prvom polugodištu ove godine ostvarila ukupan konsolidirani prihod u iznosu od 469 milijuna eura, što je za 11 posto više u usporedbi s prvim polugodištem lani. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 435 milijuna eura i za 11 posto je veći.

U turizmu rast prihoda od prodaje

Turistički dio Grupe ostvario je dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u iznosu od 21,6 milijuna eura, što je tri posto više nego u istom prošlogodišnjem izvještajnom razdoblju. EBIT je u prvih šest mjeseci iznosio minus 0,8 milijuna eura, a neto dobit minus tri milijuna eura. 

Turistički segment Grupe ostvario je prihode od prodaje robe i usluga u iznosu od 111 milijuna eura, što je šest posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine. 

Booking je u ovom trenutku bolji od prošlogodišnjeg i pokazuje da postoji interes za dolaskom gostiju u glavnom dijelu sezone i posezoni, naveli su iz Adrisa.

Dodaju kako će ulaganja u turističkom dijelu Grupe u ovoj godini iznosit će 100 milijuna eura, a najveći dio odnosi se na kampove u Istri, hotel Astarea u Dubrovniku te hotel Marjan u Splitu. 

CO: Neto dobit porasla deset posto

U prvih šest mjeseci Croatia osiguranje je ostvarilo konsolidiranu neto dobit u iznosu od 33,6 milijuna eura i veća je za 10 posto. Konsolidirani prihod od prodaje osiguranja, uključujući i regionalne podružnice, iznosi 251 milijun eura, što je rast za 14 posto.

Croatia osiguranje, kako se navodi, nastavlja i s ulaganjima u privatno zdravstvo. Tako je u zdravstveni segment poslovanja u posljednje tri godine uloženo više od 20 milijuna eura.

Cromaris ostvario rast prihoda i neto dobiti

Cromaris je u prvom polugodištu ostvario neto dobit od 2,2 milijuna eura, što je rast od devet posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) na prošlogodišnjoj je razini i iznosi 6,6 milijuna eura.

Prihod od prodaje roba i usluga ostvaren je u iznosu od 51 milijun eura, što je za tri posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine. Ostvarena je količinska prodaja od 6.487 tona ekvivalenta svježe ribe, što je na prošlogodišnjoj razini.

Cromaris i nadalje ostvaruje visok udio od prodaje na inozemnim tržištima – 87 posto količinske prodaje i 86 posto prihoda od prodaje. Na izvoznim tržištima, najveći rast prihoda ostvaren je na francuskom tržištu.

Izgradnja elektrana za proizvodnju zelene energije u skladu s planovima

Iz Adrisa u priopćenju podsjećaju da su s grupacijom ENCRO u listopadu prošle godine potpisali ugovor o zajedničkom ulaganju u obnovljive izvore energije.

Svaka tvrtka raspolaže s 50 posto udjela u četiri projektna društva koja razvijaju šest projekata proizvodnje električne energije, jednu vjetroelektranu i pet sunčanih elektrana, ukupne priključne snage od 122,3 MW, odnosno 141,8 MW instalirane snage.

Izgradnja postrojenja teče u skladu s planovima, prva proizvodnja sunčanih elektrana očekuje se krajem 2024., a vjetroelektrana početkom 2025. godine. Sve elektrane trebale bi raditi punim kapacitetom do ljeta 2025.

Komentirajte prvi

New Report

Close