Magistar farmacije Ante Mandić na čelu Uprave Petrola Hrvatska

Autor: Mladen Miletić , 09. lipanj 2024. u 21:59

Simona Kostrevc ostaje u Grupi Petrol kao direktorica sektora i prokuristica

Ante Mandić novi je predsjednik Uprave društva Petrol Hrvatska s četverogodišnjim mandatom, a na toj je poziciji zamijenio Simonu Kostrevc koja je dužnost obnašala od prosinca 2022. Kostrevc ostaje Grupi Petrol kao direktorica sektora i prokuristica u podružnicama. Bogato iskustvo i stručno znanje nastavit će usmjeravati i na ključne strateške projekte.

Osnovao Hamapharm

Ante Mandić, magistar farmacije s diplomom MBA, donosi dugogodišnje iskustvo u vođenju i strateškom upravljanju. Karijeru je započeo 2001. godine kao medicinski zastupnik u poduzeću Wyeth, a nastavio je u PharmaSwiss gdje je obnašao funkciju voditelja prodaje i poslovne jedinice. Od 2009. bio je generalni direktor u Mandis Pharm Group, a 2011. osnovao je tvrtku Hamapharm. Bio je i član Izvršnog odbora i predsjednik Hrvatskog udruženja poslodavaca – Udruženje ljekarni te član IO-a Hrvatske ljekarničke komore. Svojim dolaskom u Grupu Petrol, Mandić donosi viziju daljnjeg razvoja i jačanja pozicije društva na hrvatskom tržištu…

“Moja je zadaća nastaviti s vizijom i strategijom Grupe Petrol, usmjeravajući napore prema rastu i jačanju pozicije naše tvrtke u Hrvatskoj. Poseban naglasak stavit ću na strateško pozicioniranje prema energetskoj tranziciji, koja je ključna za održivu budućnost. Čvrsto vjerujem u snagu suradnje i otvorene komunikacije s našim zaposlenicima, jer su oni temelj uspjeha svake tvrtke. Radujem se svim budućim projektima i prilikama koje će doprinijeti našem daljnjem razvoju i značajnom doprinosu održivoj energetskoj budućnosti”, izjavio je novi predsjednik društva Petrol Hrvatska. Sašo Berger, predsjednik Uprave Grupe Petrol, izrazio je zahvalnost Simoni Kostrevc na njenom stručnom vođenju i doprinosu rastu i prepoznatljivosti društva.

“Simona je tijekom mandata pokazala izuzetnu stručnost i predanost, posebno kroz zahtjevan proces integracije Crodux Derivati dva. Njezino vodstvo omogućilo nam je da postanemo drugi najveći opskrbljivač naftnih derivata na hrvatskom tržištu”.

Tržišni udjel s 13 na 23%

Šef cijele grupacije osvrnuo se i na izbor novog čelnika za Hrvatsku. “S velikim povjerenjem dočekujemo Antu Mandića na čelu Petrola Hrvatska. Njegova bogata karijera i iskustvo u vođenju i strateškom upravljanju donijet će svježu viziju i energiju našoj tvrtki. Ante Mandić usmjerit će na daljnji rast i razvoj Petrola u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na energetsku tranziciju i održivi razvoj. Vjerujemo da će njegovo vodstvo i sposobnosti biti ključni za ostvarivanje strateških ciljeva i jačanje naše pozicije na tržištu”, izjavio je Berger. Tijekom mandata Simone Kostrevc, Petrol je u Hrvatskoj povećao tržišni udio u Hrvatskoj s 13 na 23%, što je ujedno i najveća akvizicija Grupe Petrol u posljednjem desetljeću. “Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo voditi društvo Petrol u Hrvatskoj i biti dio tima koji je ostvario tako značajne rezultate. Ponosna sam na sve što smo postigli i radujem se novim izazovima””, izjavila je Kostrevc.

Komentirajte prvi

New Report

Close