Izabran novi direktor Petrola Hrvatska

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2024. u 13:45
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Moja je zadaća nastaviti s vizijom i strategijom Grupe Petrol, usmjeravajući napore prema rastu i jačanju pozicije naše tvrtke u Hrvatskoj.

Ante Mandić novi je predsjednik Uprave Petrola Hrvatska, a na toj će poziciji zamijeniti Simonu Kostrevc koja je tu dužnost obnašala od 1. prosinca 2022. godine, priopćila je petak Grupa Petrol.

U priopćenju se navodi kako Ante Mandić, magistar farmacije s diplomom MBA, donosi dugogodišnje iskustvo u vođenju i strateškom upravljanju. Uz ostalo, bio je član Izvršnog odbora i predsjednik Hrvatskog udruženja poslodavaca – Udruženje ljekarni. 

“Moja je zadaća nastaviti s vizijom i strategijom Grupe Petrol, usmjeravajući napore prema rastu i jačanju pozicije naše tvrtke u Hrvatskoj. Poseban naglasak stavit ću na strateško pozicioniranje prema energetskoj tranziciji, koja je ključna  za održivu budućnost”, istaknuo je Mandić.

Predsjednik Uprave Grupe Petrol Sašo Berger nada se kako će Mandićeva  bogata karijera i iskustvo u vođenju i strateškom upravljanju donijeti  svježu viziju i energiju Petrolu Hrvatska. 

“Vjerujemo da će njegovo vodstvo i sposobnosti biti ključni  za ostvarivanje strateških ciljeva i jačanje naše pozicije na tržištu“, izjavio je Berger.

Tijekom mandata Simone Kostrevc uspješno je završena integracija društva Crodux Derivati dva, čime je Petrol povećao tržišni udio u Hrvatskoj s 13 na 23 posto , što je ujedno i najveća akvizicija Grupe Petrol u posljednjem desetljeću, kaže se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close