„Misija nam je učiniti ugostiteljstvo poželjnom i ugodnom djelatnosti za mikro, male i srednje poduzetnike i njihove zaposlenike. Ugostitelje se treba potaknuti na svakodnevno uključivanje u rad HGK Udruženja i uključiti predstavnike iz cijele Hrvatske i tako maksimalno iskoristiti razgranatu komorsku infrastrukturu“, poručio je Boban naglasivši da je upravo zajedništvo ključ uspjeha te pozvao na uspostavljanje suradnje i partnerskog odnosa sa svima koji zastupaju interese ugostitelja na razini RH i EU.
S obzirom na aktualnu situaciju, rekao je Boban, za početak će nam u fokusu biti stvaranje povoljnijih uvjeta poslovanja kroz porezno i administrativno rasterećenje ugostitelja, a u svom planu rada za 2020. godinu, između ostalog, naveo je i analizu postojećeg stanja u ugostiteljstvu, aktivno sudjelovanje u kreiranju strategije razvoja turizma RH u narednom razdoblju, povezivanje ugostitelja s OPG-ovima., podizanje kvalitete kroz plasiranje domaćih namirnica i proizvoda, poticanje rasta plaća i poboljšanja uvjeta rada zaposlenika u ugostiteljstvu i pojednostavljivanje i ubrzavanje postupka ishođenja dozvola na boravak i rad stranih radnika.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu