Đoković ulaže u tehnologiju za 3D analizu igre tenisača

Autor: Poslovni dnevnik , 30. lipanj 2014. u 17:30
Sve informacije i sadržaje koje prikupi i analizira Smart Court moguće je dijeliti na internetu putem društvenih mreža

Tehnologija Smart Courta osigurava 3D upravljanje igranjem tenisa, informacije i potpunu statistiku u realnom vremenu.

Najbolji srpski tenisač Novak Đoković i i bivša ženska teniska šampionka Amerikanka Billie Jean King uložili su po 3,5 milijuna dolara u projekt Smart Court, novu tehnologiju za sportsku analizu kompanije PlaySight Interactive, za koji izraelski mediji tvrde da bi mogla potpuno promijeniti načan na koji se igra tenis.

Kompaniju PlaySight osnovali su prije tri godine izraelski stručnjaci za 3D vizualizaciju i računalne simulacije Chen Shachar, Yoram Bentzur i Evgenij Kazanov. Sjedište tvrtke je u New Yorku, ali se ured za istraživanje i razvoj nalaze u Kfar Sabi u Izraelu.

Poboljšanje igre
Smart Court je tehnologija s pomoću koje se analizira igranje tenisa, a zamišljena je tako da mjeri sve parametre koji su uočljivi u nastupu igrača na teniskom terenu. Tehnologija Smart Courta osigurava taktičko trodimenzionalno upravljanje igranjem tenisa, informacije i potpunu statistiku u realnom vremenu, što bi ispravno primijenjeno trebalo znatno pomoći tenisačima u poboljšavanju njihove igre.Uz pomoć izraelske tehnologije, kako piše Blic, iskustvo igranja tenisa postaje digitalno i interaktivno.

Sve informacije i sadržaje koje prikupi i analizira Smart Court moguće je dijeliti na internetu putem društvenih mreža što ukazuje na mogućnost masovnije primjene nove tehnologije budući da danas u svijetu postoji velik broj igrača tenisa svih uzrasta. Naime, tvorci te tehnologije tvrde da njihov sustav za analizu igranja tenisa mogu uz profesionalne tenisače koristiti i amateri. Investicija Novaka Đoković i Billie Jean King, dva velika teniska imena, trebalo bi omogućiti Smart Courtu lakše osvajanje tržišta, kao i dodatni razvoju sportskih aplikacija koje će se moći primijeniti i na druge sportove kao što su košarka, nogomet, hokej i drugi.

Na amaterskim turnirima
Međunarodna teniska federacija (ITF) dopustila je korištenje Smart Courta na amaterskim turnirima, ali je ta tehnologija instalirana i na terenima Roland Garrosa u Parizu, Queen's Cluba u Londonu, Akademije Stefan Edberg u Švedskoj, Teniske akademije Laurense u Nizozemskoj kao i u Izraelu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close