Evo zašto biste karijeru trebali započeti u velikoj kompaniji

Autor: Poslovni.hr , 07. siječanj 2014. u 13:02
Thinkstock

Jedan od razloga da započnete poslovnu karijeru u manjim kompanijama je nefleksibilnost velikih kompanija.

Često se postavlja pitanje je li bolje započeti karijeru u malom poduzeću, nego u velikoj kompaniji. Jedan od razloga da započnete karijeru  u manjim kompanijama je nefleksibilnost velikih kompanija, koje ne mogu obratiti jednaku pozornost na sve svoje zaposlenike. Međutim, postoje naznake da se karijerom u velikoj kompaniji povećava vlastita efikasnost i otvaraju bolje prilike. Barem tako smatra portal Businessinsider, koji je naveo nekoliko razloga zašto je bolje započeti poslovnu karijeru u velikom poduzeću.:

Bit ćete bolje pripremljeni za budući posao

Velike kompanije nude zaposlenicima velik broj različitih pozicija, ovisno o vlastitim preferencijama te mogućnostima tvrtke. Također, u usporedbi s malim poduzećima, više izdvajaju za prakse i treninge, kako bi pojedine osobe stekle što bolje vještine.

U velikoj kompaniji stvarate čvršće veze koje vam mogu otvoriti  nova vrata u budućnosti

Radeći u velikoj kompaniji, imate priliku upoznati veliki broj ljudi.  Rad s drugim zaposlenicima i kontakt s nadređenima u različitim odjelima može vam pomoći u budućem poslovanju  i otvoriti nova vrata u karijeri.

Uvijek možete dati otkaz u velikoj kompaniji i preći u manju

Male kompanije uvijek traže osobe koje su stekle iskustvo u većoj kompaniji kako bi im svojim znanjem pomogli u rastu. 

U velikim kompanijama postoje bolje mogućnosti za uključivanje u kompleksnije projekte

U velikim kompanijama je veća vjerojatnost da ćete još na početku karijere biti uključeni u međunarodne projekte, svakodnevno komunicirati s višim menadžmentom, raditi s naprednom tehnologijom i upoznati stručnjake svjetskog glasa.

Komentari (1)
Pogledajte sve

kAako ćeš se zaposliti kod gazda Tode?

New Report

Close