Ovo je Šime Škaulj, nagrađivani vinar koji nema problema s izlaskom na tržište

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2013. u 08:00
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šime Škaulj kao nositelj gospodarstva nalazi se u mjestu Nadin (Foto: Dino Stanin/Vecernji list)

Do sada nisu zapošljavali druge radnike osim enologa koji konstantno prati njihov rad.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šime Škaulj kao nositelj gospodarstva nalazi se u mjestu Nadin koje je smješteno u srcu Ravnih kotara gdje je i registrirano poslije Domovinskog rata. Uz samog vlasnika u obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu sudjeluju i ostali članovi obitelji tako da do sada nisu zapošljavali druge radnike osim enologa koji konstantno prati njihov rad.

Na samom početku registracije obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva bavili su se isključivo vinogradarstvom. "Našim znanjem koje smo dobrim dijelom naslijedili od naših predaka i educiranjem kroz razne seminare počeli smo proizvoditi vrhunsku sirovinu za vrhunska vina. Nedugo nakon prve  proizvodnje vina 2007. godine prvi put smo  registrirali naša vina u Zavodu za vinarstvo u Zagrebu i dobili  rješenje za puštanje u promet naših vina. Cabarnet sauvignon je tada ocijenjen kao vrhunsko vino i ujedno to je bilo  prvo vrhunsko vino proizvedeno u Zadarskoj županiji.  2009. godine započeli smo s izgradnjom vinarije koja ima kapacitet prerade 400 000 kilograma grožđa. Uz dobre uvjete i struku u proizvidnji vina postižemo vrhunske rezultate koji su prepoznati čak i na svjetskoj razini gdje smo 2012. godine u Londonu na natjecanju među 14 700 konkurenata osvojili srebrenu medalju za naše vino Cabarnet sauvignon", kaže Šime Škaulj, vlasnik istoimenog obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva.

Njihova  paleta proizvoda sastoji se od šest vina, od kojih su četiri crna (2 vrhunska, 2 kvalitetna) jedno bijelo i jedno desertno vrhunsko vino. S obzirom da proizvode samo ekološka vina  prošlu godinu su dobili i markicu EKO koju nose svi njihovi prizvodi. Uz postepeno podizanje novih nasada u sklopu vinarije izgradili su jednu salu za degustaciju kapaciteta 30 osoba i u planu im je izgradnja jedne veće sale za degustaciju kapaciteta 150 osoba.

"Trenutno uspijevamo naše proizvode plasirati na tržište bez velikih poteškoća", kaže Škaulj.

U planu im je, dodaje, daljnje širenje nasada a samim time i veća proizvodnja vina, čime će, kaže, vjerojatno početi zapošljavati i nove ljude te na drugačiji način pristupati plasiranju svojih proizvoda na tržište. 

Komentirajte prvi

New Report

Close