Živogošće samo krenulo tražiti ulagača, hoće li to biti Svpetrvs Hoteli?

Autor: Marija Crnjak , 10. lipanj 2013. u 15:56
Photo: Thinkstock

Hoteli Živogošće za 12. lipnja imaju zakazano ročište na kojem bi se vjerovnici trebali očitovati o planu restrukturiranja Društva u predstečajnoj nagodbi.

Nadzorni odbor Hotela Živogošće, jedne od tvrtke u većinskom državnom vlasništvu koja je u procesu predstečajne nagodbe, dao je na današnjoj sjednici  predsjedniku Uprave Hrvoju Grbiću ovlast da  objavi natječaja za strateškog partnera u procesu restrukturiranja tvrtke. Natječaj će biti objavljen na web stranicama Društva, kažu u NO-u, a za vođenje pregovora s potencijalnim kandidatima ovlašten je također šef uprave Grbić.

Kako neslužbeno doznajemo, natječaj se ne donosi na slijepo, odnosno već postoji interes nekih investitora da se uključe u proces restrukturiranja i pokušaju preuzeti većinski paket dionica od države. Navodno je u više navrata Živogošće s tim ciljem posjetio Marijan Dužić, suvlasnik tvtke Svpetrvs Hoteli u čijem sastavu posluje Waterman Resort u Supetru, no danas nije bio dostupan da nam potvrdi interes svoje tvrtke za ulazak u Živogošće.  

Inače, Hoteli Živogošće za 12. lipnja imaju zakazano ročište na kojem bi se vjerovnici trebali očitovati o planu restrukturiranja Društva kojeg je tvrtka predala uz zahtjev za otvaranje predstečajne nagodbe.  

Komentirajte prvi

New Report

Close