Zbog olujna vremena poplavljena obala od Istre do Dalmacije

Autor: Poslovni dnevnik , 01. studeni 2012. u 21:59
More je poplavio i Šibenik/PIX

Poplavljen je i dio obale u Crikvenici i Bakru.

Zbog podizanja razine mora u četvrtak ujutro poplavljen je dio obale u središtu Rijeke, najviše glavna gradska tržnica, pa su vatrogasci objavili da će intervenirati u poplavljenim objektima čim se more povuče.

Poplavljen je i dio obale u Crikvenici i Bakru, a drugih značajnijih intervencija vatrogasaca od sinoć nije bilo. Zbog jakog, povremeno i orkanskog juga koje je, prema podacima Pomorskog centra u Splitu, povremeno dostizalo brzinu veću od 120 kilometara na sat, u noći sa srijede na četvrtak otkazano je više trajektnih linija na splitskom plovnom području, a visoki valovi su se prelijevali na dijelove Rive i obližnje lučice Matejuške.

Otkazano je isplovljavanje trajekta s Visa prema Split, a nije plovio ni trajekt na liniji Supetar – Split-Supetar, izvijestio je koordinator Jadrolinijinog splitskog područja Ante Mrvica. Dodao je kako jutros nije plovio ni trajekt na liniji Mljet – Pelješac.Pripadnici javne vatrogasne postrojbe već su tijekom noći na četvrtak intervenirali više puta na splitskom području uklanjanjući posljedice nevremena. U najviše slučajeva radilo se o uklanjanju stabala i granja koje je nevrijeme srušilo na vozila ili ceste, a prema prvim podacima srušena stabala oštetila su više vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close