Zbog ekstremnih količina kiše poremećeno prometovanje vlakova

Autor: Agencija VLM , 13. rujan 2014. u 10:39
Ilustracija / Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Zbog vode koja je oštetila signalno-sigurnosne uređaje jutros je otežan promet u kolodvoru Koprivnica pa su neki vlakovi otkazani.

Uslijed ekstremnih količina kiše posljednjih dana tijekom noći i jutra došlo je mjestimično do poremećaja prometovanja vlakova na hrvatskoj željezničkoj mreži, izvijestili su jutros iz HŽ Infrastrukture. Zbog vode koja je oštetila signalno-sigurnosne uređaje jutros je otežan promet u kolodvoru Koprivnica pa su neki vlakovi otkazani, a neki voze po posebnoj regulaciji.

Na pruzi Karlovac-Kamanje-državna granica došlo je do odrona zemlje, zbog čega su u jutarnjim satima dva vlaka otkazana, a do završetka sanacije pruge putnike će prevoziti autobusi. Zbog ugroženosti pruge poplavom preventivno je za promet zatvorena i pruga Pleternica-Požega-Velika. Sve dežurne ekipe HŽ Infrastrukture su na terenu te je pojačan nadzor na svim prugama ugroženima vremenskim neprilikama.  

U jutarnjim satima, nakon što je završilo nevrijeme, nastavljen je i proces dizanja lokomotive vlaka broj 523 koja je u četvrtak zbog odrona stijene iskliznula nedaleko do Labina Dalmatinskog na pruzi Oštarije-Knin-Split. Nakon uklanjanja lokomotive pristupit će se konačnoj sanaciji oštećenja pruge, javljaju iz HŽ-a.  

Putnike dnevnih daljinskih vlakova koji voze na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Split, odnosno obratno, na dionici između Splita i Gračaca prevoze autobusi, a od Gračaca putnici nastavljaju putovanje prema prema Zagrebu vlakom. Putnike lokalnih putničkih vlakova autobusi do daljnjega prevoze na relaciji Perković – Split i obratno.

Komentirajte prvi

New Report

Close