Zagrepčani kasne na posao – ZET vozi, ali sporo i s kvarovima

Autor: Agencija VLM , 10. prosinac 2012. u 09:09
Iako su snjezne oborine prestale, snijeg i dalje stvara poteskoce na prometnicama diljem Zagreba. Photo: Borna Filic/PIXSELL

Građani koji se oslanjaju na ZET-ove autobusne i tramvajske linije kasnili su na svoja radna mjesta čak i onda kada su krenuli ranije.

Zagrepčanima koji nije bilo lako doći danas na posao. Ne zato jer je omraženi ponedjeljak, već zato što je javni gradski prijevoz usporen. Zato su oni građani koji se oslanjaju na ZET-ove autobusne i tramvajske linije u mnogome kasnili na svoja radna mjesta čak i onda kada su krenuli ranije.

– Jutros od 7 do 8 h nije prošao niti jedan ZET-ov autobus linija 107 iz Jankomira. Ostavili su ljude da čekaju i smrzavaju se na -10 iako taj bus prometuje po Zagrebačkoj aveniji koja je počišćena, javila nam je jedna čitateljica.

U ZET-u pak kažu da sve linije prometuju bez prekida, iako sporo.

– Zbog općenito znatno sporijeg prometa i povremenih kvarova vozila dolazi do zastoja na području cijele prometne mreže a promet se uspostavlja odmah nakon intervencije servisnih službi. Iz istih je razloga izvanredna autobusna linija 140 Mihaljevac – Tomislavov dom u ovim trenucima u prekidu, javljaju. 

U prekidu je i linija 150 Garaža Tuškanac – Markov trg.

Problema su jutros opet imali tramvaju pa je promet prema Dupcu bio u prekidu. Linije 4, 7, 11 i 12 sada idu prema Dupcu.

Čitateljica iz Novog Zagreba zamjera zimskoj službi što ne čisti i pješačke prijelaze.

– Ne znam zašto se hvale da su sve super očistili, kada nisu apsolutno ništa napravili. Svi kolnici u Novom Zagrebu su zatrpani, ni jedna zebra nije očišćena… ja s malim djetetom u kolicima ni jednu zebru ne mogu prijeći, potužila se.

Čitatelj iz Sesveta tvrdi da Selčinska ulica također nije očišćena:

– Po ulici se jako teško prolazi i pješice, a kamoli autom. Trakošćanska ulica u Sesvetama također je jako loše očišćena, a njome svakih 10-ak minuta prolazi ZET-ov autobus, pa je time moje čuđenje još veće. Jučer sam prošao i po Aveniji Dubrava od Dupca do Grižanske i taj je dio ceste u većoj mjeri loše očišćen, kaže naš čitatelj.

Zimska služba stigla je pak do naše čitateljice Ivane Kovačić u Čučerju koja je dva dana bila zarobljena u kući s malom djecom. Ralica je, kaže, počistila put do njezine kuće.  

Komentirajte prvi

New Report

Close