Zagrebački velesajam (ZV) ovog tjedna, od 19. do 23. veljače, sa tri međunarodna sajma – nautike, hrane, pića i inovacija te hotelsko-ugostiteljske opreme počinje ovu sajamsku godinu očekujući da će sajmovi imati dobar odaziv široke i poslovne publike.
Riječ je o 23. zagrebačkom sajmu nautike, 6. sajmu hrane, pića i gastro inovacija-INGA te 6. sajmu gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa-Hotel&Gastroteh koji će zajedno u pet paviljona ZV-a okupiti blizu 390 izlagača iz 29 zemalja.
Najavljujući te sajmove na današnjoj konferenciji za medije, nova direktorica ZV-a odnosno voditeljica podružnice ZV-a Zagrebačkog holdinga Marina Pavković, koja je na toj poziciji od 1. prosinca prošle godine, kazala je kako je želja ZV-a da se sa ta tri sajma profilira u središnji regionalni sajam.
Unatoč recesijskim vremenima s ZV-a navode da je odaziv izlagača dobar te da ih je nešto više iz inozemstva nego lani, čemu je pridonio i ulazak Hrvatske u EU.
Među sva tri sajma najveću će pažnju poslovne i široke publike, kako očekuju, privući sajam nautike koji se održava u najviše prostora (četiri hale) i kojeg ZV tradicionalno priređuju u suradnji s Udrugom male brodogradnje.
I ove će se godine na tom sajmu svjetski premijerno prikazati četiri plovila domaće proizvodnje (motorne jahte i brodice), a zanimljivost je i što je više domaćih nego stranih izlagača, posebno malih brodograditelja koji slijedom svjetskih trendova i u Hrvatskoj s optimizmom gledaju na ovu godinu i svoje poslovanje.
Bit će tu i ronioca u bazenu, surf&kajak show program, kao i drugi atraktivni programi i nagrade za publiku.
U sklopu sajmova INGA i Hotel&Gastroteh na jednom će se mjestu uoči ove turističke sezone okupiti proizvođači i distributeri hotelske i ugostiteljske opreme, kao i hrane i pića, posebno u sklopu HoReCa sektora.
Posebne atrakcije bit će izrada najdulje rolade na svijetu od oko 150 metara u organizaciji Udruge slastičara Hrvatske, čime će se Hrvatska prijaviti i za Guinessovu knjigu rekorda, kao i natjecanje hrvatskih top 10 kuhara u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu