Zagreb nakon 40 godina kreće u uređenje sportskog centra

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2024. u 10:49
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Uz tribine klizališta, na obnovu čeka mali bazen, nerijetko zatrpan smećem na ulazu u kompleks.

ŠRC Šalata posljednji put je rekonstruirana 1985. godine, dvije godine prije Univerzijade, a nakon toga zahvati su se odnosili na redovno održavanje te eventualnu zamjenu dotrajalih dijelova objekta i opreme.

Nakon gotovo 40 godina od posljednje značajnije rekonstrukcije na zagrebačkoj ŠRC Šalati do kraja ove ili početkom iduće godine mogli bi započeti značajniji radovi na njenoj obnovi. Doduše, ne radi se o cjelovitoj obnovi jer su se u Gradu, čini se, odlučili za parcijalno uređivanje kompleksa, piše tportal.

Zagreb je tako raspisao javnu nabavu, vrijednu 462 tisuća eura bez PDV-a, za uređenje dijela garderoba i sanitarnih čvorova, sanaciju opločenja prilaznog platoa, demontažu i obnovu tribina na teniskom igralištu te radove zamjene na toplovodnom kotlu.

Odabrani izvođač(i) radova imat će nešto manje od tri mjeseca za obavljanje posla, pa bi Šalata, ako se cijela priča ne otegne zbog žalbi, poništavanja nabave i sličnog, do ljeta mogla dobiti značajniji makeover.

Podsjetimo, proljetos je s izvođačima radova potpisan 124 tisuće eura vrijedan ugovor za sanaciju betonskog košarkaškog igrališta, ali ono glavno, tribine na klizalištu, što je trenutno najveći problem jer su nakon potresa dobile crvenu naljepnicu još nisu stigle na red. A zbog toga je kapacitet za različita događanja, ponajviše koncertna, srezan za 3500 mjesta. Uz tribine klizališta, na obnovu čeka mali bazen, nerijetko zatrpan smećem na ulazu u kompleks.

U kakvom su stanju svlačionice, najbolje svjedoči opis iz dokumentacije o nabavi u kojem stoji: ‘U svim svlačionicama postoje trenutno poprilično značajna oštećenja na stropovima i/ili zidovima nastala curenjem vode s krova i/ili curenjem iz instalacijskih cjevovoda i odvodnje te su značajne površine zidova zahvaćene gljivicama i plijesni.’

Iako je još prije četiri desetljeća planirano da se olimpijski bazen na Šalati natkrije, ta priča nije realizirana, baš kao ni 2019., kada je za mandata pokojnog gradonačelnika Milana Bandića najavljivano ulaganje od 400 milijuna kuna, ali do njega nikada nije došlo, premda je potrošen novac za izradu idejnog projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close