Za vikend se u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci očekuje najmanje 142.000 putnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. kolovoz 2024. u 11:26
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Nevjerojatnih 142 tisuće putnika proći će ovoga udarnog vikenda kroz splitsku Zračnu luku sv. Jeronim i Trajektnu luku.

Voditelj Službe prihvata i otpreme putnika splitske Zračne luke sv. Jeronim Mate Melvan kaže da su prošli i ovaj vikend dva najudarnija vikenda u godini. Kroz zračnu luku će tako i ove subote i nedjelje sletjeti i poletjeti 230 zrakoplova i putnika u njima.

“Očekujemo 230 zrakoplova i između 58 i 59 tisuća putnika u oba pravca. Promet se odvija redovito, osjeti se taj intenzitet, a i temperature su malo pale, pa je lakše”, kazao je Hini Melvan.

Da je veliki priljev putnika i u Trajektnoj luci još od petka, a tako će biti i u subotu, te nedjelju potvrdila je koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić koja je rekla da očekuju više od 83 tisuće putnika i preko 17 tisuća vozila.

“Jučer smo imali dvije dodatne linije prema Supetru, a očekujemo da će dodatne linije biti potrebne i danas. I ostale linije su dosta dobro popunjene. Primjerice Starigrad, Korčula, Vis, Vela Luka. Dosta je pojačan promet, a vozila konstantno pristižu. Ovo je pravi i uobičajeni prvi udarni vikend u kolovozu “, zaključila je na kraju Ivulić.

Komentirajte prvi

New Report

Close