Za ovu tržnicu kažu da je najskuplja u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2024. u 11:10
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Iako su domaći gosti najviše skeptični, proizvođači tvrde: Sve je svježe, a od jesenskog voća sve su prerađevine.

U dolini Neretve, uz Jadransku magistralu, već se desetljećima voće i povrće prodaje na štandu. Stanovnici na takav način prodaju domaće proizvode uzgojene samo nekoliko koraka od prodajnog mjesta. U ovo doba godine često ih posjećuju i turisti, a tržnica uz magistralu kod Opuzena prozvana je najskupljom tržnicom u Hrvatskoj.

– Ako možemo naplatiti jednu kavu u jednom Dubrovniku, koji je ”wow”, pet, šest ili sedam eura, mislim da se kilogram voća može platiti četiri eura i mislim da nismo opravdano prozvani kao najskuplja tržnica – kaže za HRT Nevenka Odak, poljoprivredna proizvođačica i prodavačica.

Za kilogram suhih smokava turistima je petnaest eura prava sitnica. – A suhe smokve! Pa to su najbolje i svježe za probavu i zdravlje i sve je lokalno i domaće – kaže Anita iz Slovenije. – Savršeno je! Okus lubenice je tako sočan i ukusan. Svakome bih preporučio ove proizvode – rekao je Lukas iz Poljske.

Iako su domaći gosti najviše skeptični, proizvođači tvrde: Sve je svježe, a od jesenskog voća sve su prerađevine. – Meni je sin sad otišao po friške “pomidore”, a ove sa štanda će nositi doma sušiti. Imaju stalno frišku robu – kazala je poljoprivredna proizvođačica i prodavačica Ružica. Među najpopularnijima su svježe cijeđeni sokovi agruma za cijenu od pet do šest eura po litri.

Prodajom su uglavnom zadovoljni, posebno u ljetnim mjesecima, a za prozivke o skupoći, kažu, više ne mare. – Onda pokušate objasniti ljudima da nije isto pojesti breskvu koja je ubrana jutros i pojesti breskvu koja je dovezena iz tamo neke zemlje i imate osjećaj kao da jedete krumpir ili breskvu, sasvim je svejedno – rekla je Nevenka. Nadaju se da će opstati i dalje, jer, kažu, živjeti se mora.

Komentirajte prvi

New Report

Close