Vukovaru odobreno 1,5 milijuna eura za dovršenje projekta Adica

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. srpanj 2024. u 14:11
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vrijednost radova izgradnje šetnice uz Vuku je oko 3,4 milijuna eura, a adrenalinskog parka oko 2,1 milijuna.

Gradu Vukovaru Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je nešto više od 1,5 milijuna eura za dovršenje projekta Adica za koji je gradonačelniku Ivanu Penavi ugovor u srijedu uručila državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Kristina Bilić.

Odobrenim sredstvima Grad Vukovar privesti će kraju projekt revitalizacije park-šume Adica u sklopu kojega će zelena oaza samo dva kilometra udaljena od središta grada dobiti novi adrenalinski park te šetnicu uz rijeku Vuku, kazao je gradonačelnik Penava.

Dodao je da su na projektu Adica imali problem s izvođenjem radova pa su probijeni vremenski rokovi, što im je nanijelo i materijalnu štetu s obzirom na to da se radi o europskim sredstvima i obvezi realiziranja radova u određenom razdoblju.

“Krivnja je to izvođača radova koji se susreću sa svojim problemima, među kojima je i nedostatak radne snage, ali nama u Gradu Vukovaru ni sudske presude u našu korist ne mogu nadoknaditi štetu”, rekao je gradonačelnik.

Naglasio je da su uspjeli prebroditi situaciju, zahvaljujući i Javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara te vlastitim sredstvima iz gradskoga proračuna.

Državna tajnica Kristina Bilić rekla je da će građani Vukovara već ove godine svjedočiti svečanom otvaranju šetnice uz Vuku i adrenalinskog parka, dodavši kako je s gradonačelnikom razgovarala i o budućim projektima.

Slijedi, kazala je, priprema poziva za ITU mehanizam koji sadrži četiri strateška projekta.

Projekt uređenja vukovarske park šume Adica, omiljenog izletišta brojnih Vukovaraca, dio je Intervencijskog plana Grada Vukovara te je jedan od kapitalnih projekata gradskih vlasti. 

Projektom je predviđena gradnja drvene šetnice uz rijeku Vuku koja će se u dužini od jednog kilometra prostirati do mosta kod crkve Svete Petke te će imati odvojke prema lijevoj i desnoj obali Vuke.

Uz šetnicu, Adica će postati bogatija i za sportsko-zabavni adrenalinski park koji će se sastojati od visinskih i nizinskih statičnih poligona, stijene za penjanje visine 20 metara i zip-linea dužine 470 metara koji će prelaziti rijeku Vuku.

Vrijednost radova izgradnje šetnice uz Vuku je oko 3,4 milijuna eura, a adrenalinskog parka oko 2,1 milijuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close