PPD ima novu Upravu

Autor: Mladen Miletić , 04. listopad 2024. u 06:28
Novo tročlano vodstvo treće najveće hrvatske kompanije po prihodima u 2023. čine Zvonimir Šibalić, Ivana Pek Lučić i Slaven Rajman/Vjekoslav Skledar

Ivana Pek Lučić, Zvonimir Šibalić i Slaven Rajman na čelu nove uprave.

Prvo plinarsko društvo od početka listopada ima novu tročlanu Upravu. Vodstvo treće najveće hrvatske tvrtke po visini prihoda u 2023. godini preuzimaju vrhunski stručnjaci Ivana Pek Lučić, Zvonimir Šibalić i Slaven Rajman koji su i dosad radili u kompaniji, svatko u svom području plinskog poslovanja, a nadalje če zajedno doprinijeti daljnjem strateškom pozicioniranju PPD-a na tržištu, poručuju iz tvrtke u vlasništvu Pave Vujnovca.

Švicarsko iskustvo
Ivana Pek Lučić karijeru je započela unutar kompanije nakon završenog studija elektrotehnike i računarstva, a obnašala je različite dužnosti povezane s upravljanjem. U novom sastavu Uprave bit će zadužena za logistiku i nabavu plina. Zvonimir Šibalić također je profesionalno izrastao unutar PPD-a u kojem je od 2012., odnosno samih početka deregulacije tržišta prirodnog plina u Republici Hrvatskoj.

Tijekom godina obnašao je direktorsku funkciju u PPD Globalu u Švicarskoj, fokusirajući se na razvoj financijskog trgovanja i hedging strategija. Bio je, također, direktor PPD Energije u Ljubljani, a u posljednje vrijeme u matičnoj kompaniji imao je savjetničku ulogu sa zaduženjima na području veletrgovine i razvoja novih poslovnih prilika. Šibalić sad preuzima dužnost člana Uprave PPD-a za trading i razvoj novih poslovnih prilika.

Glavaš i Ivančić
Slaven Rajman više od 15 godina gradio je karijeru prvo u Atlantic Grupi Emila Tedeschija, a zatim i Enna Grupi. Obnašao je različite izvršne funkcije u kontrolingu i financijama, a u posljednje vrijeme bio je direktor financija u PPD-u, a taj će sektor biti pod njegovom ingerencijom i kao članu Uprave.

Dosadašnje članica članica Uprave Antonija Glavaš preuzima novu ulogu savjetnice Uprave PPD-a, dok se Ivana Ivančić, uz također savjetničku, fokusira na vođenje tvrtke Enna Geo gdje će biti zadužena za 240 milijuna eura vrijedno ulaganje u geoterme.

Uz projekt Rijeka Gatewaya to je najveće pojedinačno ulaganje Enna Grupe. Osnivač i vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac zahvalio je dugogodišnjim članicama Uprave na njihovu predanom radu i iznimnom doprinosu rastu kompanije.

“Njihova stručnost, vizija i predanost imali su ključnu ulogu u rastu PPD-a tijekom svih ovih godina. U proteklom razdoblju izgrađeni su čvrsti temelji, a sada je vrijeme za nadogradnju. PPD je kroz godine ‘odgojio’ i educirao najbolje i najsposobnije stručnjake za plinski biznis u regiji i zato sam osobito ponosan što će upravo oni preuzeti odgovornost za daljnji razvoj tvrtke”, istaknuo je Pavao Vujnovac.

Komentirajte prvi

New Report

Close