Vrdoljak: Vlada se ne može miješati u preuzimanje Dine

Autor: Agencija VLM , 11. ožujak 2014. u 17:10
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Radi se o tome da privatna kompanija kupuje drugu privatnu kompaniju, rekao je ministar gospodarstva

Preuzimanje Dine od britanskog fonda Devon Trading & Finance Limited iza koje stoji kazahstanski Kazakh Oil Trans World Group, čiji su se predstavnici daleko od očiju javnosti u utorak u Dini sastali s direktorom Dina Petrokemije Fabiom Giacomettijem, za svoje posjete obližnjem kompleksu Janafa kratko je komentirao ministar Ivan Vrdoljak. Rekao je da je riječ o privatnom poslu dviju privatnih tvrtki u koji se Vlada ne može miješati.

– Mi možemo dati informacije i biti kooperativni oko zakonodavnog i izvršnog dijela, treba nam proizvodnja i industrija, no radi se o tome da privatna kompanija kupuje drugu privatnu kompaniju i da je riječ o njihovoj poslovnoj odluci i njihovom riziku – kazao je Vrdoljak.

O kupnji zemljišta za gradnju LNG terminala od strane države Vrdoljak je kazao da će ga se kupiti kada za to dođe vrijeme, kad bude postojao poslovni model za gradnju LNG terminala.

Komentari (1)
Pogledajte sve

molim ministra da se sabere i pročita sve što je dosad izjavio u vezi s lng otkad je na funkciji,i sam če se zapanjiti nerealiziranim biserima
a sa lng je jedino bitno da imamo tvrtku sa nekoliko zaposlenih koje ne bi znali odgovoriti na pitanje koji im je posao,važno da ide plaća iz proračuna

New Report

Close