Vožnju taksijem od 1,3 km platila je 32 eura. Zagrebački taksist: Inače nam se ne isplati voziti

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2024. u 12:23
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon inicijalnog šoka, pitala ga je za račun i jedva ga je ispostavio, ali nije stavio koliko je kratka vožnja bila.

Zagrepčanku je šokirao račun za taksi koji je njena prijateljica morala platiti nakon kratke vožnje.

– Moja prijateljica iz Nizozemske je išla pješke od Trga Bana Jelačića prema autobusnom kolodvoru, ali je imala nezgodu sa koljenom što ju je primoralo uzeti taksi od željezničkog do autobusnog kolodvora. Vozač nije uključio taksimetar niti rekao koliko ce biti vožnja. Nakon inicijalnog šoka, pitala ga je za račun i jedva ga je ispostavio, ali nije stavio koliko je kratka vožnja bila. Za 4 minute vožnje, što je bilo oko 1,3 kilometra, naplatio joj je 32 eura. To je sramotno – rekla nam je čitateljica.

Taksist: Takve su cijene

Iz taksi službe s kojom se vozila strankinja iz ove priče rekli su nam kako su cijene jednostavno takve i da se radi o slobodnom tržištu.

– Ispod 30 eura start ne ide pogotovo za te kratke vožnje. One su nama drugačije neisplative za voziti. Cijena može rasti i ovisno koliko je taksist čekao stranku, koliko je zaustavljanja bilo ili ako je osoba imala stvari ili možda ljubimca. Mi smo slobodni formirati cijene, a situacija je trenutno takva da su usluge morale poskupjeti kako bi nastavili poslovati – objasnili su za 24sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close