Vlasnici kafića i restorana sad imaju jedan veliki problem

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2021. u 10:19
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na pitanje kakva je razlika u tome pijete li u ugostiteljskom objektu ili jedete, pa tako on može raditi ili ne, Lisak je odgovorila kako je to teško objasniti te kako nema logike.

Ana Lisak iz Nezavisne udruge ugostitelja rekla je u emisiji Studio 4 na HRT-u kako su caffe barovi oštećeni višekratno.

“U caffe barove koji poslužuju i hranu gosti mogu ući. To je ono za što smo se izborili, ali to nije dovoljno”, rekla je.

Na pitanje kakva je razlika u tome pijete li u ugostiteljskom objektu ili jedete, pa tako on može raditi ili ne, Lisak je odgovorila kako je to teško objasniti te kako nema logike.

“Teško se nalazi razumijevanje za ovakvu odluku epidemiologa”, rekla je.

Naglasila je kako je jedan od zahtjeva ugostitelja smanjenje PDV-a na kavu, a to se odnosi i na tople napitke, vino i pivo. Kako kaže, to bi omogućilo ugostiteljima da prežive, ali “ove godine ništa od toga”.

Komentirajte prvi

New Report

Close