Slobodna Dalmacija izvijestila je kako je jedan zadarski ugostitelj otkrio listu na koji se način može “zaobići” bauk fiskalizacije.
Od početka godine, piše list, njihov sugovornik primjenjuje novi način rada: izdaje račune na fiskalnoj blagajni, a zatim ih, kada gosti odu iz kafića, pokupi sa stolova i ponovno ih daje novim gostima koji imaju iste narudžbe.
"U poslu u kojem se sve vrti između espressa, macchiata, cappuccina, coca-cole i piva to i nije toliko teško jer se mnoge narudžbe, pogotovo tijekom jutra, ponavljaju u relativno kratkom vremenu. Nada se da će na taj način od poreznih škara spasiti više od polovine utrška", piše list.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu