Vlahušiću i Vićanu uvjetne kazne zbog afere “Šipan”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. prosinac 2012. u 13:33
Andro Vlahusić (Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL)

Vlahušić je nepravomoćno osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora s rokom kušnje od tri godine, a Vićan na deset mjeseci uz rok kušnje od tri godine.

 Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i nezavisni vijećnik Pero Vićan danas su na Županijskom sudu u Splitu osuđeni na uvjetne zatvorske kazne zbog zlouporabe položaja i ovlasti u kupoprodaji nekretnine na otoku Šipanu, te poticanja na to kazneno djelo. Vlahušić je nepravomoćno osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora s rokom kušnje od tri godine, a Vićan na deset mjeseci uz rok kušnje od tri godine.

Vlahušića je USKOK-ova optužnica teretila za nezakonitu pozajmicu iz gradskog proračuna privatnoj Vićanovoj tvrtki "Dubrovačko primorje", to jest da je kao gradonačelnik u travnju 2010. prekršio gradski statut i da je Vićanu, čija je tvrtka zapala u financijske teškoće, bez odobrenja Gradskog vijeća odobrio pozajmicu od dva milijuna kuna.

Vićana se teretilo da je Vlahušića poticao na zloporabu položaja i ovlasti kako bi grad Dubrovnik od njegove tvrtke "Dubrovačko primorje" kupio nekretninu na Šipanu.

Komentirajte prvi

New Report

Close