Vlahušić obećava: Subvencije za cestarine, zrakoplovne karte…

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. svibanj 2013. u 15:11
Andro Vlahušić; Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovački gradonačelnik rekao je danas kako još ništa nije gotovo te je među ostalim najavio subvencije za cestarine i povećanje potpore za zrakoplovne karte.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je ušao u drugi izborni krug za gradonačelnika gdje će mu protukandidat biti Teo Andrić iz HDZ-a, rekao je danas kako još ništa nije gotovo te je među ostalim najavio subvencije za cestarine i povećanje potpore za zrakoplovne karte.

Na konferenciji za novinare Vlahušić je rekao kako, iako je u prvome krugu ostvario bolji rezultat i dobio 32 posto glasova, a njegov protukandidat 25 posto, još ništa nije gotovo.

Istaknuo je kako ga je jučer nazvao predsjednik hrvatske vlade te da su razgovarali. Dodao je kako će do sazivanja konstituirajuće sjednice dubrovačkoga Gradskog vijeća na sjednicu hrvatske vlade biti stavljena dva bitna zakona za grad Dubrovnik – zakon o koncesiji, za žičaru i zakon o PDV-u, za karte za razgledavanje zidina.

Tako će zahvaljujući zakonu o PDV-u za karte prihod grada biti veći za dvadesetak milijuna kuna. Vlahušić je najavio i neke mjere za Dubrovčane koje će predložiti na prvoj sjednici Gradskog vijeća, među kojima je odluka o cestarinama, pa će tako grad Dubrovnik svim građanima plaćati 50 posto iznosa za cestarinu na putu prema Splitu i Zagrebu.

Povećat će se i subvencije zrakoplovnih karata na letu prema Zagrebu sa 125 na 200 kuna, a od 1. rujna sva djeca i umirovljenici plaćat će mjesečnu autobusnu kartu deset kuna, rekao je Vlahušić.

Komentirajući novi sastav Gradskog vijeća, zaključio je kako je "dobitak za Dubrovnik tako raznoliko Gradsko vijeće".

Komentirajte prvi

New Report

Close