Vlahušić diže plaće u gradskoj upravi, otvara nova radna mjesta…

Autor: Poslovni dnevnik , 28. rujan 2012. u 10:45
Andro Vlahušić/PXL

Dubrovačka gradska uprava ne namjerava slijediti primjer državne uprave, u kojoj je ministar Arsen Bauk najavio smanjenje plaća.

 

ok drugdje u Hrvatskoj tek slijede masovna otpuštanja i sniženja plaća, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić najavljuje kako će zaposlenicima Grada Dubrovnika primanja porasti, a, umjesto otkaza, uslijedit će nova zapošljavanja,piše Slobodna Dalmacija.

 
 

 

Dubrovačka gradska uprava ne namjerava slijediti primjer državne uprave, u kojoj je ministar Arsen Bauk najavio smanjenje plaća svim zaposlenicima čija primanja iznose 1500 kuna iznad prosjeka. Gradska uprava inače je među većim poslodavcima u Dubrovniku. Posljednji podaci govore o 207 osoba na platnom popisu, od kojih je nešto manje od polovice zaposleno u mandatu Andra Vlahušića. Prosječne kolovoske plaće u neto iznosu dosezale su 6700 kuna, a koliko bi iznosile nakon korekcije, još nije poznato.

Glasnogovornik Grada Dubrovnika Zoran Obradović naglašava kako dobri rezultati poslovanja komunalnih društava, koja su do prije samo nekoliko godina bila stigmatizirana kao gubitaši i opterećenje proračuna i građana Dubrovnika, sada opravdavaju i mogućnost rasta plaća djelatnicima. Kad je pak riječ o novim zapošljavanjima, ona se dovode u vezu s gradskim investicijama. Gradonačelnik Vlahušić tako ovih dana najavljuje raspisivanje natječaja za inženjera građevine koji će pratiti projekte obnove Lazareta, kao i izgradnju stanova iz POS-ova paketa poticane stanogradnje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close