Vision Zero – sigurna, pametna i održiva mobilnost 8. srpnja u Hotelu Zonar

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2024. u 14:43
FOTO: PD

Doznajte sve o aktualnom stanju sigurnosti na cestama, ključnim pokazateljima, mjerama prevencije, kao i  različitim svjetskim pristupima i strategijama politike Vision Zero.

Poslovni dnevnik nastavlja s projektom posvećenom sigurnosti u prometu i 8. srpnja 2024. godine u 11 sati u Hotelu Zonar organizira stručni skup VISION ZERO – sigurna, pametna i održiva mobilnost. S ciljem povećanja sigurnosti u prometu i podizanja svijesti o ključnim indikatora i slabostima koje Hrvatskoj stoje na putu postizanja Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i koncepta VISION ZERO, okupljaju se prometni, sigurnosni i tehnološki stručnjaci koji rade na unaprjeđenju prometnog sustava.

Sigurnost na cestama obuhvaća različite mjere i opreze usmjerene na sprječavanje nesreća, ozljeda i smrtnih slučajeva. Josip Mataija, voditelj Službe prometne policije MUP-a, međimurski župan Matija Posavec, Hrvoje Ordulj, šef odjela za sigurnost prometa, Hrvatskih autocesta i dekan Fakulteta prometnih znanosti prof. dr. sc. Marko Šoštarić, u panel raspravi koju moderira novina Tin Bašić razgovarat će o aktualnom stanju sigurnosti na cestama, ključnim pokazateljima, mjerama prevencije, kao i  različitim svjetskim pristupima i strategijama politike Vision Zero.

O tehnološkim rješenjima koji stoje na raspolaganju za sigurniju vožnju sa Sašom Ćeramilcem razgovarat će Krešimir Vidović iz Ericssona, Ivan Bilać iz Eccos inženjeringa, predstavnik Hrvatskog telekoma Renato Totić, dr. sc. Vinko Lešić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Ivan Cvitković sa Sveučilišta Sjever, a razmotrit će i analizirati različita tehnološka rješenja koja doprinose povećanju sigurnosti vožnje.   

Ispunite prijavnicu i pridružite nam se 8. srpnja u Hotelu Zonar!

Komentirajte prvi

New Report

Close