Vijeće za elektroničke medije opet dalo koncesiju Sportskoj televiziji i CMC-u

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. studeni 2013. u 17:02
Thinkstock

Predsjednik HOO Zlatko Mateša rekao je za Hinu da još nije vidio odluku Vijeća za elektroničke medije, ali da je znao da će ona doći.

Vijeće za elektroničke medije (VEM) donijelo je odluku kojom se koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije – emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar multipleksa D opet daje ponuditeljima Autoru d.o.o. za glazbeni kanal CMC i HOO TV-u d.o.o. za Sportsku televiziju.

Agencija je objavila javni natječaj za davanje koncesije za obavljenje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije – emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa D (3 kanala) 21. rujna 2010., predmet kojeg su bila tri slobodna kanala na području Hrvatske.

Uzimajući u obzir da je Vijeće javnim natječajem u ožujku 2010. već dodijelilo dvije nacionalne koncesije za specijalizirane kanale zabavnog programa – RTL 2 i Doma TV, Vijeće je 17. prosinca 2010. donijelo odluku prema kojoj su predmetne koncesije dane ponuditeljima trgovačkom društvu Autor i HOO TV.

Predmetna odluka Vijeća je povodom tužbe ponuditelja Montura d.o.o. Split poništena presudom Visokog upravnog suda 24. srpnja te je Vijeće bilo dužno donijeti drugu odluku pri čemu je vezano pravnim shvaćanjima suda i primjedbama suda u vezi s postupkom.

Vijeće je nakon toga raspisalo natječaj, a nakon što je provelo postupak utvrđivanja najpovoljnije ponude, u postupanju pod presudi Visokog upravnog suda, na sjednici održanoj 6. studenoga odlučilo je da su "prema ponuđenoj programskoj osnovi, programu, ostvarivanju interesa te poticanju pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija ponude Autora d.o.o. i HOO TV-a d.o.o. najpovoljnije", stoji u obrazloženju odluke koja je ovih dana objavljena na stranicama Vijeća.

Predsjednik HOO Zlatko Mateša rekao je za Hinu da još nije vidio odluku Vijeća za elektroničke medije, ali da je znao da će ona doći.

"To je sada jedna nova situacija. Dobili smo koncesiju, ali tu se sada otvara čitav niz pitanja oko kojih tek moramo pregovarati. Sada čekamo da vidimo što će nam pravnici reći pa će Vijeće zauzeti stav prema tom novom koncesijskom ugovoru", rekao je Mateša.

HOO je danas na dvosatnoj sjednici raspravljao o poslovanju, odnosno održivom modelu poslovanja Sportske televizije, poglavito u kontekstu odluke Visokog upravnog suda od 24. srpnja ove godine, ne znajući za novu odluku VEM-a koja je u međuvremenu objavljena.

Komentirajte prvi

New Report

Close