VIDEO: Ovako danas izgleda najveće gradilište u Hrvatskoj, projekt će u potpunosti promijeniti vizuru jednog dijela Splita

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2024. u 09:20
Foto: YouTube

Radovi teku planiranom dinamikom, uz određene manje izazove koji su neizbježni za gradilište ove veličine.

Pola godine od početka radova na uređenju žnjanskog platoa, jednog od najvećih projekata koji će promijeniti vizuru tog dijela Splita, radovi su u punom jeku. Iz dana u dan sve se jasnije vidi izgled budućeg omiljenog okupljališta Splićana i turista. U potpunosti je dovršeno betoniranje podne ploče garaže, a u tijeku je betoniranje stropne ploče i stupova nadgrađa na preostalom dijelu. Zapadna skakaonica posebnom tehnikom naguravanja postavljena je u finalni položaj, a za isti se proces sada priprema i istočna skakaonica. Paralelno s tim, u izradi je šetnica i rubna greda, a dovršeni su i stupovi za solare, piše baustela.hr.

Tako je u potpunosti dovršeno betoniranje podne ploče garaže, a u tijeku je betoniranje stropne ploče i stupova nadgrađa na preostalom dijelu. Zapadna skakaonica posebnom tehnikom naguravanja postavljena je u finalni položaj, a za isti se proces sada priprema i istočna skakaonica. Paralelno s tim, u izradi je šetnica i rubna greda, a dovršeni su i stupovi za solare.

– Radovi teku planiranom dinamikom, uz određene manje izazove koji su neizbježni za gradilište ove veličine. Osim izgradnje garaže, imamo još nekoliko zahvata koji su dosta specifični i zahtijevaju dobru pripremu i planiranje. Jedan od njih je naguravanje skakaonica iznad mora koji je izveden sa zapadnom skakaonicom, dok se istočna sada priprema za isto. U narednom periodu slijedi nam i postavljanje konstrukcije na amfiteatru. Moram ovim putem zahvaliti građanima jer većina poštuje naše molbe da se ne ulazi u gradilište, mislim da su s vremenom svi shvatili koliko će dugoročne dobrobiti realizacija ovog projekta donijeti Splićanima i da se isplati imati malo strpljenja, voditelj radova za tvrtku Žnjan, Zoran Jakelić.

Komentirajte prvi

New Report

Close