Veliki uspjeh domaće kompanije Agrivi na Barbadosu

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2024. u 16:38
Matija Žulj, osnivač i izvršni direktor AGRIVI-ja

Domaća agrotehnološka tvrtka AGRIVI lansirala je prvog AI agronomskog savjetnika u svijetu na nacionalnoj razini na Barbadosu. Virtualni AI agronomski savjetnik razvijen je u suradnji s Korporacijom za razvoj i marketing poljoprivrede Barbadosa (Barbados Agricultural Development and Marketing Corporation – BADMC), koja djeluje pod Ministarstvom poljoprivrede, hrane i nacionalne sigurnosti Barbadosa, s ciljem jačanja uloge Ministarstva u poticanju i podršci poljoprivrednika na Barbadosu u digitalnoj transformaciji.

AI agronomski savjetnik je virtualni AI stručnjak za agronomiju koji će biti dostupan svim poljoprivrednicima na Barbadosu putem WhatsAppa. Služi kao izravni kanal između BADMC-a i poljoprivrednika, nudeći savjetovanje, znanje i aktivno sudjelovanje u ključnim poljoprivrednim pitanjima. Ova inicijativa je osmišljena kako bi se povećala produktivnost i održivost poljoprivrede Barbadosa kroz demokratizaciju pristupa znanju i savjetima svim poljoprivrednicima.
Matija Žulj, osnivač i izvršni direktor AGRIVI-ja, istaknuo je: “Vlade imaju veliku ulogu u pomoći poljoprivrednicima da poboljšaju produktivnost, održivost i uvjete života poljoprivrednika u njihovim zemljama. Počašćeni smo i ponosni što su Ministarstvo poljoprivrede Barbadosa i BADMC prepoznali AGRIVI kao pouzdanog partnera za digitalizaciju njihove nacionalne poljoprivrede. Naša AGRIVI AI Engage platforma posebno je dizajnirana za pružanje trenutnog pristupa znanju i savjetima svakom poljoprivredniku, bez obzira na njihovu veličinu, u bilo kojem trenutku, putem kanala koji već koriste i s kojim su upoznati. Radujemo se što ćemo podržati vladu Barbadosa i BADMC u stvaranju dugotrajnog pozitivnog utjecaja na poljoprivredu Barbadosa”.
Omogućavanje širokog pristupa ovom inovativnom alatu na nacionalnoj razini predstavlja značajnu prekretnicu i postignuće za ovu karipsku otočnu državu, gdje poljoprivreda služi kao okosnica gospodarstva. Ministarstvo poljoprivrede, hrane i nutritivne sigurnosti Barbadosa istaknulo je: “Uvođenje AI agronomskog savjetnika predstavlja značajan napredak za naš poljoprivredni sektor. Zahvaljujući našem dugoročnom partnerstvu s AGRIVI-jem u pružanju rješenja za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvima, odlučili smo napraviti korak više i iskoristiti potencijal AI tehnologije kako bi pružili podršku poljoprivrednicima, potaknuli ekonomske prilike i osigurali sigurnost hrane diljem Barbadosa”.
Uvođenje nacionalnog AI agronomskog savjetnika na Barbadosu izniman je uspjeh ove domaće agrotehnološke tvrtke koja već više od 10 godina svojim tehnološkim rješenjima i inovacijama pozitivno djeluje na svijet. Korištenjem najmodernije AI tehnologije, ovo će rješenje na Barbadosu osnažiti tisuće poljoprivrednika pristupom znanju i savjetima u stvarnom vremenu, što je ključno za povećanje njihove produktivnosti i održivosti te za rast nacionalne poljoprivrede.
Podsjetimo, početkom ove godine AGRIVI je razvio i AI komunikacijsku platformu Gradski savjetnik kako bi osnažio ulogu Hrvatskih gradova u poticanju i podršci poljoprivrednika u procesu digitalne transformacije. Ovu inovativnu platformu u Hrvatskoj svojim poljoprivrednicima u regiji već pružaju gradovi Đakovo, Kutina, Ludbreg i Novska koji su prepoznali značaj i važnost ovog projekta za njihovu lokalnu poljoprivredu.
Platforma Gradski savjetnik pruža poljoprivrednicima znanje i savjete o širokom spektru agronomskih tema, te potiče i aktivnu suradnju gradova s poljoprivrednicima kroz proaktivno dijeljenje informacija o natječajima, potporama i lokalnim događanjima, ili pak prikupljanju podataka poljoprivrednika u slučaju elementarnih nepogoda, pojave značajnih štetnika i sl.
S fokusom na inovacije, održivosti i podršku poljoprivrednicima, AGRIVI igra ključnu ulogu u unaprjeđenju poljoprivredne u svijetu. AGRIVI danas pomaže tvrtkama s liste Fortune 500 diljem svijeta da proizvode nutrijentima bogatu, zdravu i održivo uzgojenu hranu digitalizacijom njihove proizvodnje i lanaca opskrbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close