Vakula je dobro predvidio. Zagreb danas dočekalo nešto što nije zabilježeno u povijesti mjerenja

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2024. u 10:05
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

‘Pripremimo toplije jakne, odjeću i obuću, budući da ovo hladno razdoblje neće potrajati samo dan ili dva, nego dulje‘

Meteorolog Zoran Vakula u emisiji Hrvatskog radija govorio je o naglim promjenama vremena i cikloni Boris koja je donijela zahlađenje. Objasnio je točno o kakvoj je cikloni riječ.

– Riječ je o području sniženog tlaka zraka, ciklona koja se premješta iznad našeg dijela Europe, donoseći znatnu promjenu vremena. S jedne strane dolazi topli zrak, s druge strane sa sjevera i sjeverozapada Europe hladniji zrak. Zračne mase se miješaju i zbog toga ćemo imati i u nastavku dana, a već smo imali ponegdje, obilne oborine – najavio je Vakula.

– Dakle, s jedne strane vjetar, obilna oborina, kiša, pad temperature. Pripremimo toplije jakne, odjeću i obuću, budući da ovo hladno razdoblje neće potrajati samo dan ili dva, nego dulje. Nemojmo se čuditi ako sljedeća dva do tri dana bude rekordno niska najviša dnevna temperatura zraka za ovo doba godine. Zagreb će sutra imati 13 do 14 stupnjeva Celzijevih, što do sada nikad nije bilo u povijesti mjerenja – najavio je jučer Vakula za Hrvatski radio. I imao je pravo. Zagrepčani su se probudili u hladnom gradu, a temperatura teško da će prijeći 13 stupnjeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close