Uz bjelovarske Toplice gradit će se apartmansko naselje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2024. u 17:00
Foto: Unsplash

Zgrada recepcije i restorana inspirirana je štagljem, apartman starom kućom, a studio apartman kukuruzanom.

Paralelno s izgradnjom bjelovarskih Toplica, u neposrednoj blizini planirano je podizanje modernog turističkog apartmanskog naselja s restoranom, biološkim bazenima, jezerom, senzornim vrtom, dječjim igralištem i teatrom na otvorenom, najavljeno je u utorak iz grada Bjelovara.

Službeni naziv projekta je “Garden House”, vrijednost je oko 6,5 milijuna eura, a 85 posto novca osigurano je putem ITU mehanizma, čulo se na današnjem predstavljanju idejnog rješenja projekta u uredu gradonačelnika Darija Hrebaka.

“Jedan od glavnih prigovara na projektu izgradnje bjelovarskih Toplica bio je u tomu što nemamo dovoljno smještajnih kapaciteta. Ovo je način na koji ćemo to riješiti”, pojasnio je gradonačelnik Hrebak. “Turističko naselje bit će spojeno s toplicama”, dodao je.

Koncept turističkog naselja na tradicijskom graditeljstvu bjelovarskog kraja

Matija Novak, autor idejnog rješenja, istaknuo je da su za koncept zgrada turističkog naselja poslužili elementi tradicijskog graditeljstva bjelovarskog kraja. Korištene su tipologije triju zgrada uobičajenih u svakom dvorištu.

Zgrada recepcije i restorana inspirirana je štagljem, apartman starom kućom, a studio apartman kukuruzanom.

Uz same zgrade ugostiteljsko-turističke namjene planira se iskop i jezero površine od oko 4200 četvornim metara s mostom, dva biološka bazena u sklopu jezera, izvedba topografije, odnosno umjetnih brda koje se rade od iskopa jezera i služe za zatvaranje pogleda prema susjednim gospodarskim zgradama, šetnice, dječje igralište, teatar na otvorenom i senzorni vrt.

Za postizanje održivog karaktera cijelog turističkog naselja predviđa se korištenje drva za konstrukciju i fasadnu oblogu. Naime, apartmanske i studio apartmanske jedinice su zamišljene da imaju konstrukciju od drva, dok je konstrukcija zgrade recepcije i restorana od opeke, stoji u idejnom rješenju projekta “Garden House”.

Komentirajte prvi

New Report

Close