Uspješni i nagrađivani hrvatski kuhar Andrej Barbieri umro je u subotu u dobi od 50 godina u kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci.
Barbieri je rođen u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, kao mlad je otišao u Italiju gdje se školovao i otvorio multimedijalni lokal.
Vodio je brojne restorane diljem Europe, između ostalog na Siciliji, Sardiniji, Kreti i u Španjolskoj.
Nakon povratka iz inozemstva svoj gastronomski put nastavlja u Voloskom gdje je vodio Skalinadu, a potom u Opatiji gdje kuha u Tramerki.
Uz opatijsku Bevandu gdje je bio glavni chef, Barbieri je u Rijeci na Korzu vodio i lokal Conca d’Oro.
U Dohi je otvorio Quavannu i postao chef konzultant prvog hrvatskog restorana u Kataru.
Bio je član žirija gastronomske tv emisije Masterchef. Surađivao je s brojnim časopisima, uključujući StoryGourmet,
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu