Ugovor HŽ Infrastrukture i Train Hungary Kft-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. travanj 2015. u 14:04
Foto: Grgur Žućko / Pixsell

Predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture Renata Suša izrazila je zadovoljstvo.

HŽ Infrastruktura u srijedu je sa željezničkim teretnim prijevoznikom Train Hungary Kft, Podružnicom iz Zagreba, potpisala ugovor o pristupu željezničkoj infrastrukturi Republike Hrvatske, priopćeno je iz HŽ Infrastrukture.

Osim osnovnog ugovora o pristupu željezničkoj infrastrukturi, potpisan je i ugovor o isporuci električne energije za vuču vlakova te ugovor o korištenju uslužnih objekata na mreži hrvatskih pruga.

Predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture Renata Suša izrazila je zadovoljstvo što je još jedan željeznički prijevoznik došao na hrvatske pruge i to onaj koji najavljuje velik obim prijevoza tereta.

Predstavnik Train Hungary Kft Predrag Umičević uz ostalo je istaknuo da Train Hungary Kft ima velik kapacitet lokomotiva i teretnih vagona te najavio poboljšanje kvalitete željezničkih usluga u teretnom prijevozu i gospodarstvu za Hrvatsku.

Train Hungary Kft namjerava kroz investicije povećati obim teretnog prijevoza kod postojećih i novih klijenata te zaposliti veći broj potrebnih radnika s namjerom da dosadašnji željeznički prijevoz tereta prebaci na riječki bazen, kaže Umičević.

HŽ Infrastruktura do sada je potpisala je ugovore o pristupu željezničkoj infrastrukturi s četiri željeznička prijevoznika specijaliziranih za teretni prijevoz, kaže se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close