Ugostitelji smiju raditi do 23 sata, a gosti mogu biti i u lokalu

Autor: Marija Crnjak , 09. svibanj 2020. u 10:20
Foto: GettyImages

Svaki konobar mora imati vlastiti broj stolova za posluživanje i mora definficirati ruke

Kafići i restorani ipak će moći primati goste u zatvorenom dijelu, a ne samo na terasama, moći će raditi do 23 sata (dosad se najavljivalo da će smjeti do 21 h), a za jednim stolom neće biti ograničenja broja gostiju, stoji u preporukama za rad ugostitelja koje je u četvrtak objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

U interijeru stolovi trebaju biti raspoređeni uz razmak od 1,5 metra među različitim skupinama gostiju, a za stolovima mogu sjediti i organizirane skupine gostiju. Ujedno, sljedeći posjetitelji mogu ući tek kad prethodna skupina posjetitelja napusti prostor objekta.

Fizički razmak od jednog i pol metra morat će se poštivati i pri naručivanju na šanku, gdje nema zadržavanja. Svaki konobar mora imati vlastiti broj stolova za posluživanje i mora definficirati ruke.

Dozvoljava se i buffet u hotelima, a preporuka je da postoji pregrada između gostiju i hrane i da jedan zaposlenik poslužuje gostima hranu prema njihovom odabiru.

Ostale mjere fizičke udaljenosti vezane uz obiteljske ili druge grupe posjetitelja koje u skupini koriste usluge objekta vrijede kao i za sve druge ugostiteljske objekte. Prilagođeno epidemiološkoj situaciji trenutačno iz HZJZ-a preporučuju da klimatizacijski uređaji budu izvan uporabe te da se prostor prozračuje provjetravanjem.

Komentirajte prvi

New Report

Close