Kafići i restorani ipak će moći primati goste u zatvorenom dijelu, a ne samo na terasama, moći će raditi do 23 sata (dosad se najavljivalo da će smjeti do 21 h), a za jednim stolom neće biti ograničenja broja gostiju, stoji u preporukama za rad ugostitelja koje je u četvrtak objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
U interijeru stolovi trebaju biti raspoređeni uz razmak od 1,5 metra među različitim skupinama gostiju, a za stolovima mogu sjediti i organizirane skupine gostiju. Ujedno, sljedeći posjetitelji mogu ući tek kad prethodna skupina posjetitelja napusti prostor objekta.
Fizički razmak od jednog i pol metra morat će se poštivati i pri naručivanju na šanku, gdje nema zadržavanja. Svaki konobar mora imati vlastiti broj stolova za posluživanje i mora definficirati ruke.
Dozvoljava se i buffet u hotelima, a preporuka je da postoji pregrada između gostiju i hrane i da jedan zaposlenik poslužuje gostima hranu prema njihovom odabiru.
Ostale mjere fizičke udaljenosti vezane uz obiteljske ili druge grupe posjetitelja koje u skupini koriste usluge objekta vrijede kao i za sve druge ugostiteljske objekte. Prilagođeno epidemiološkoj situaciji trenutačno iz HZJZ-a preporučuju da klimatizacijski uređaji budu izvan uporabe te da se prostor prozračuje provjetravanjem.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu