U Zagrebu bi mogao zaživjeti jedan milijunski projekt iz Bandićevog doba

Autor: Poslovni.hr , 25. lipanj 2024. u 10:18
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Plan je bio kompleks izgraditi na zemljištu od oko tri hektara.

Pred zastupnicima Gradske skupštine ovoga će se tjedna po hitnoj proceduri naći prijedlog o kupnji zemljišta od pet tisuća kvadrata u novozagrebačkom kvartu Kajzerica. Grad planira za 2,26 milijuna eura kupiti zemljište od Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO, a uprava Tomislava Tomaševića tako je iz ladice izvadila još jedan projekt započet u doba Milana Bandića.

Riječ je o takozvanom kompleksu URIHO, dijelu velikog projekta koji je Bandić nazvao “Kajzerica – zagrebačka Trnoružica” kada je 2012. najavio gradnju škole, vrtića, crkve, obrtničkog centra, novih prometnica i velikoga objekta u trokutu omeđenome željezničkom prugom te ulicama Žarka Dolinara i Mate Parlova, piše Večernji list.

Plan je bio kompleks izgraditi na zemljištu od oko tri hektara, a objekt bi se prostirao na oko 30 tisuća četvornih metara i imao tri dijela, proizvodno-rehabilitacijski, sportsku dvoranu za osobe s invaliditetom te edukacijsko-rehabilitacijski dom s krevetima. A upravo posljednji dio Tomašević planira što prije sagraditi, stoji u dokumentima koji stižu na Skupštinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close