U velikom požaru kod Splita obranjene kuće. Pogledajte kako je noćas izgledao pakao na terenu

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2024. u 08:07
Foto: Zvonimir Barisin/pixsell

Jedan vatrogasac je ozlijeđen, zadobio je povredu zgloba.

Stanje na terenu jutros je mirnije i stabilnije. Vatrogasci su se cijelu noć borili s vatrom i naposljetku obranili kuće zahvaljujući vjetru koji je tijekom noći okrenuo smjer. Zbog požara na županijskoj cesti Žrnovnica-Tugare (ŽC6142) promet je u prekidu. Obilazak je Jadranskom magistralom (DC8) Omiš-Split.

Glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković izjavio je u sredu ujutro za 24sata da je situacija na terenu bolja. “Stanje je mirnije i stabilnije”, rekao je Tucaković, dodajući da su prema najnovijim informacijama od 3 sata ujutro kuće obranjene.

Noćas je vatrena linija, duga gotovo kilometar, bila pozicionirana između Žrnovnice i Donjeg Sitnog, ovog puta na severnim padinama Markovače, blizu raketne baze. Vatrogasci su postavili liniju odbrane na putu, sprečavajući vatru da pređe potok i tako zaštitili Donje Sitno.

Kasnije tokom večeri, najjači požar se premestio zapadno od Gornjeg Sitnog, gde su vatrogasci i lokalno stanovništvo zajedničkim snagama izveli impresivan posao, piše Dalmacija Danas.

U međuvremenu, vatrogasci iz Zagreba su krenuli prema Dalmaciji da pomognu u gašenju požara u Žrnovnici i Donjem Sitnom. Pridružio im se i sinjski gradonačelnik Miro Bulj, prenosi Dalmatinski portal.

Jedan vatrogasac je ozlijeđen, zadobio je povredu zgloba.

Nasreću, promjena smjera vjetra pomogla je da se vatra udalji od kuća, čime je smanjena opasnost za stambene objekte i ljude.

Ovako je izgledala noćna borba s požarom kod Donjeg Sitnog, plamen je već stigao do puta.

Glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković izjavio je jutros da su od 3 sata ujutro kuće obranjene te da je situacija na terenu bolja. Stanje je mirnije i stabilnije – rekao je Tucaković, dodajući da su prema najnovijim informacijama od 3 sata ujutro kuće obranjene.

Komentirajte prvi

New Report

Close