Upoznajte hrvatsku dizajnericu čiji se uzorci prodaju najpoznatijim modnim kućama

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2023. u 09:17
Foto: Pixabay

Krojenje, šivanje, slikanje sve je to život ove mlade dizajnerice tekstila čiji proizvodi nastaju u njezinom ateljeu u Biogradu, a koriste se u cijelom svijetu.

U Biogradu živi posebna dizajnerica. U svom ateljeu crta uzorke koji se potom digitaliziraju, tiskaju i prodaju najpoznatijim modnim kreatorskim kućama, ali i raznim drugim proizvođačima. Prepoznatljiva je upravo po akvarelu, a preciznost s kojom boju nanosi na papir uvježbana je do savršenstva, javlja HRT.

“Svaki detalj je bitan, a s obzirom na to da se radi o akvarelu, Akvarel je tehnika koja se ne može kontrolirati, ali ipak ima načina”, rekla je Klara Ivanović, dizajnerica tekstila i mode.

Smokve, šipak, maslina neki su od tipično dalmatinskih motiva koja ova biogradska nevjesta, inače Slavonka, redovito koristi. “Da biste se istaknuli morate biti drukčiji”, kazala je dizajnerica.

Po struci je dizajnerica tekstila i odjeće i to je oduvijek željela biti. Još kao mala odlučila je oslikavati materijal od kojega će kasnije stvarati odjeću. A želje se u Klarinom slučaju ostvaruju.

“Danas crtam uzorke za brendove i stvaram priče i proizvode za male obrte kroz akvarele i apstraktne proizvode koji se kasnije digitaliziraju i obrađuju i onda šalju u proizvodnju”, objasnila je Klara.

Agencija dizajn otkupi i Klara jedino slučajno može doznati koja je od, primjerice poznatih modnih kuća, odabrala upravo njezin dizajn. Tako se, sve i kad bi htjela, ne može pohvaliti.

“Nije mi do hvaljenja. Odradim svoj posao i stvarno mi je čast jer vidite proizvode vani da žive, je li riječ o kutiji za kremu i odjeći, tapeti nebitno. Važno da ljudi koriste to mi je najveće zadovoljstvo”, rekla je Klara.

Krojenje, šivanje, slikanje sve je to život ove mlade dizajnerice tekstila čiji proizvodi nastaju u njezinom ateljeu u Biogradu, a koriste se u cijelom svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close