U prošloj godini članicama isporučeno više od 30 tisuća usluga

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2024. u 15:02
Dragan Kovačević, Tomislav Radoš, Luka Burilović, Marina Rožić, Ante Raspudić

Hrvatska gospodarska komora je u 2023., drugoj godini u kojoj je poslovala sukladno novom Zakonu o HGK, nastavila daljnju konsolidaciju poslovanja, fokusirajući aktivnosti na zastupanje i zagovaranje interesa svojih članica, rečeno je na 4. sjednici Skupštine HGK.

U skladu s usvojenim Programom rada za 2023. godinu, HGK je svoje aktivnosti uspješno realizirala kroz strateške teme: održivost, zelena i digitalna tranzicija, internacionalizacija, budućnost poslova i radne snage te  opskrba i kvaliteta hrane.

„Iza nas je izazovno razdoblje u kojem smo uz konsolidaciju vlastitog poslovanja ulagali značajne napore i pokretali brojne inicijative kako bi podržali poslovanje naših članica koje su se i same suočavale s brojnim izazovima; od nepovoljnog međunarodnog okruženja, zelene tranzicije, nedostatka radne snage pa do inflatornih pritisaka. Usprkos poteškoćama, možemo biti zadovoljni jer je Hrvatska trenutno jedna od zemalja s najvećim gospodarskim rastom u EU i među najuspješnijima u realizaciji Nacionalnog plana oporavka i otpornosti“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Komentirajte prvi

New Report

Close