U petak Dan Zagrebačkih maturanata, posebna regulacija prometa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. svibanj 2024. u 11:23
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Od 12.10 do 13 sati očekuje se preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor.

Grad Zagreb organizira u petak, 24. svibnja, Dan Zagrebačkih maturanata te ih poziva da se okupe na Bundeku, gdje će od 13 do 20 sati nastupiti razni izvođači, a za maturante koji će se okupiti na Jelačićevu trgu bit će organizirana povorka do Bundeka uz regulaciju prometa od 11 do 13 sati.

Voditelj programa na Bundeku bit će animator Marko Petar Orešković, a maturante će zabavljati Bore Balboa, Peki, Baks, Hrvoje Turcin TURKDJ, DJ Filip Jurković, Band Kings, Jakša Jordes, DJ Zordan, DJ Vermont i DJ Go Cut.

U parku Bundek, kako bi proslava protekla sigurno, tijekom trajanja programa dežurat će zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa, radi lakšeg i bržeg povratka mladih svojim domovima, bit će organizirane pojačane linije javnog gradskog prijevoza, najavili su iz Grada Zagreba.

Maturanti će se s Trga bana Jelačića kretati prema Bundeku trasom – Trg N. Š. Zrinskog, Strossmayerov trg, Tomislavov trg, Mihanovićeva, Miramarska, Ulica grada Vukovara, Hrvatske bratske zajednice (most Slobode), Damira Tomljanovića-Gavrana, Bundek. Povorku će pratiti ekipa hitne pomoći, prometna policija i zaštitari.

Od 11 do 12 sati bit će obustavljen tramvajski promet preko Jelačićeva trga. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12.15 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12.25 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Od 12.10 do 13 sati očekuje se preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti – istok i Sopot.

Komentirajte prvi

New Report

Close